Pelagos. Έρωτας από την πρώτη μπουκιά (Anassa Hotel)

Έρωτας, φυσικά και η διαδρομή για να φτάσεις από την είσοδο του εμβληματικού ξενοδοχείου, μέχρι και τον γαστρονομικό σου προορισμό. Μονοπάτια, κρυμμένα κυριολεκτικά μέσα στο τοπικό πράσινο, με μυρωδιές της φύσης, αντιδιαστέλλονται σε όλο το διάβα σου, με το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας του Κόλπου της Χρυσοχούς.

Εκείνη τη μαγική ώρα της μέρας που ο ήλιος ξεκινά σιγά σιγά να κρύβεται πίσω από τους ορεινούς όγκους του Ακάμα, να πας κι εσύ, γιατί εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ο ουρανός και η θάλασσα, βάφονται με απίστευτα χρώματα, που καμιά φορά διερωτάσαι, αν είναι όντως αληθινά.

Αυτή τη μαγική ώρα του σούρουπου, δίναμε κι εμείς τα στοιχεία μας στην ευγενέστατη ομάδα της υποδοχής, για να οδηγηθούμε αμέσως σε ένα από τα ονειρικά τραπέζια, φάτσα με το βαθυπράσινο φόντο των κήπων του ξενοδοχείου, απολαμβάνοντας συνάμα μακρινά φόντα από τη θάλασσα της περιοχής.

Το σπιτικό ψωμί με παντζάρι και φέτα, οι χειροποίητες πιτούλες, το αγνό παρθένο ελαιόλαδο που αρωματίστηκε με φρέσκα ρίγανη που κόπηκε μπροστά μας από τη γλαστρούλα που ήταν φυτεμένη, πήραν μονοκοπανιά, το άριστα σε όλους τους τομείς.

Το ολοκαίνουριο dinner menu του εστιατορίου, ξεκάθαρο όσο αφορά την ταυτότητά του, απογειώνει τη γαστρονομική Κύπρο και Ελλάδα, με ένα τρόπο δημιουργικό και πρωτοπόρο, αποδομώντας έξυπνα πολλές συνταγές που αγαπάμε, συντελώντας τις με χειροποίητες πρώτες ύλες, μαγειρική φαντασία και πρωτοπόρες τεχνικές. Όσο δε για την παρουσίαση, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Cyprus salad, σχηματοποιημένη σε στεφάνι και τελειωμένη μπροστά μας, χειροποίητο, φτιαγμένο στο ξενοδοχείο, χαλούμι με μαύρη τρούφα σε ζωμό αυγολέμονου, fritters χαλουμιού με κολοκύθι, καρότο και γιαούρτι αγγιγμένο με κύμινο, οι πρώτες αφίξεις ορεκτικών στο τραπέζι μας, που εντυπωσίασαν όλες τις αισθήσεις.

Εκλεκτό ξυνιστέρι στα κρασοπότηρά μας και πάμε για τα επόμενα γαστρονομικά, εδώδιμα έργα τέχνης του βραβευμένου executive chef του ξενοδοχείου David Goodridge και της ομάδας του, που δεν ήταν άλλα από τα γεμιστά, βοτανο – ευλογημένα arancini και το κριθαρώτο με κυπριακές μορχέλες, φρέσκα αναρή και σπαράγγια.

Λατρέψαμε όλοι μας τον κλεισμένο σε φύλλο κρούστας, μουσακά με μαριναρισμένα λαχανικά, μα το ίδιο έχω να σου πω για τα θεσπέσια vegan γεμιστά, που μοσκοβολούσαν βασιλικό, όπως και το fusion παστίτσιο με σιγοψημένο χοιρινό και νότες από κύμινο. 

Must have και τα τρυφερά αφέλια αγριογούρουνου, μα τα καλύτερα έχω να σου πω για το εξαίρετο σε αρώματα στιφάδο από βοδινό Black Angus, πλάι σε πουρέ καπνιστής μελιτζάνας με βασιλικό.

Ό,τι και να σου πω, διηγηθώ και εξιστορήσω για τα γλυκά θα είναι πολύ λίγο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, δακτυλόδειξε κι εσύ στο εκτεταμένο μενού επιδορίων, το “Homemade Anassa Magnum”, το χειροποίητο σορμπέ λεμονιού σε ξυλάκι ή την μπάρα από vegan χαλβά, με σοτέ μαύρο σουσάμι και πορτοκάλι και αφού τα αποτυπώσεις κι εσύ φωτογραφικά, απόλαυσε τα αγάλι αγάλι, για να διαρκέσει όσο πιο πολύ γίνεται η γλυκιά αυτή ηδονή.

Anassa Hotel

Αλέκου Μιχαηλίδη 40, Νέο Χωριό, Πάφος, 8852

26 888000

(ARTICLE IN ENGLISH)

Pelagos. Love at First Bite (Anassa Hotel)

Undoubtedly, the first thing you fall in love with, is the journey from the entrance of the iconic hotel to your gastronomic destination. Paths, literally hidden amidst the local greenery, scented with nature’s aromas, contrast throughout your walk with the blue of the sky and the sea of Chrysochou Bay.

At that magical time of day when the sun slowly begins to hide behind the Akamas mountains, make your way there too, because at that exact moment, the sky and sea are painted with incredible colors that sometimes make you wonder if they’re even real.

At this magical twilight hour, we handed over our details to the courteous reception team and were promptly guided to one of the dreamy tables, facing the lush green backdrop of the hotel’s gardens, while also enjoying distant views of the sea.

The homemade beetroot and feta bread, the handmade pita, and the pure virgin olive oil infused with fresh oregano cut right in front of us from a potted plant, all received top marks in every aspect. The restaurant’s brand-new dinner menu, clear in its identity, elevates the gastronomy of Cyprus and Greece in a creative and pioneering way, cleverly deconstructing many beloved recipes, incorporating handmade ingredients, culinary imagination, and innovative techniques. As for the presentation, the images speak for themselves.

Cyprus salad, formed into a wreath and finished in front of us, handmade, hotel-produced halloumi with black truffle in an avgolemono (egg-lemon) broth, halloumi fritters with zucchini, carrot, and cumin-infused yogurt, were only some of the starters that impressed all of our senses.

A fine Xynisteri wine in our glasses, and on to the next culinary, edible masterpieces from the hotel’s award-winning executive chef, David Goodridge, and his team. These included stuffed, herb-blessed arancini and orzotto with Cypriot morels, fresh anari cheese, and asparagus.

We all loved the moussaka wrapped in phyllo pastry with marinated vegetables, but I have to say the same for the exquisite vegan stuffed vegetables, bursting with basil aroma, as well as the fusion pastitsio with slow-cooked pork and hints of cumin.

A must-have is the tender wild boar afelia, but even more exceptional was the aromatic Black Angus beef stifado served alongside smoked eggplant puree with basil.

No matter what I say or recount about the desserts, it won’t be enough. Without a second thought, point at the extensive dessert menu and try the “Homemade Anassa Magnum,” the handmade lemon sorbet on a stick, or the vegan halva bar with sautéed black sesame and orange. After capturing them in photos, savor them slowly so that this sweet pleasure lasts as long as possible.

Anassa Hotel

40 Alekou Michailidi, Neo Chorio, Paphos, 8852

+357 26 888000

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

The Substance. Παρακολουθήσαμε την κινηματογραφική επιτυχία της Demi Moore και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας

Η ομάδα της Fine&Dine, παρακολούθησε την ταινία “The Substance” και καταγράφει αμερόληπτα τις εντυπώσεις της. Πρόκειται για μια τολμηρή και ιδιαίτερη ταινία, που δύσκολα συναντάται