Η παρέα, μεγάλη και απαιτητική. Λάτρεις όλοι της εκλεκτής γαστρονομίας, όντες όλοι οινόφιλοι, μα συνάμα κι άτομα που αποζητούν τη θέρμη και τον επαγγελματισμό στον τομέα εξυπηρέτηση. Στην εξίσωση των ζητούμενων και ο εκλεπτυσμένος χώρος, με όλα αυτά να φωτογραφίζουν το πολυβραβευμένο Pralina Experience, στην καρδιά της οδού Στασικράτους.
Άριστο το καλωσόρισμα από την ομάδα υποδοχής , όπως άριστη ήταν και η συντρέχουσα εξυπηρέτηση από την υποδειγματική ομάδα του σέρβις, της οποίας η βάση παραμένει εκεί, αλώβητη κι ως στυλοβάτης, από τα γεννοφάσκια του εστιατορίου.
Στοχοπροσηλωμένοι όλοι μας να δοκιμάσουμε τα νέα πιάτα της ευλογημένης με δημιουργικό ταπεραμέντο, μπριγάδας από chef του εστιατορίου, λέμε τα πρώτα μας “ναι” στη Wild Greens salad με βραστά άγρια χόρτα εποχής, τρεμιθόπιτες και τσαλαφούτι Αμφιλοχίας και στην ομόλογή της, με Goat cheese, φυλλώδη λαχανικά, αέρινη κρέμα από κατσικίσιο τυρί, τραγανές μαρέγκες από έψημα και ντρέσιγκ από ξίδι μούρων.
Σχολιάζουμε όλοι, τον πραγματικά υπέροχο, χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του εστιατορίου, αλλά και το κατάμεστο του χώρου, από όμορφες παρέες που μοιράζονταν μαζί, γεύσεις και όμορφες στιγμές και συνεχίζουμε με εξαίρετη, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με vegan κρέμα από ταχίνι, με γιαούρτι καρύδας και φύτρες λαχανικών.
Ο εδώδιμος πίνακας που ακολούθησε, το πατέ πάπιας, σίγουρα θα πολύ-φωτογραφηθεί και από τη δική σου παρέα, αλλά και θα εντυπωσιάσει το παλέτο του στόματος με τα αρώματα τρούφας, που γίνονται ένα με γλυκό νεράντζι και κραμπλ, αρωματισμένο με πετιμέζι.
Ο τόνος Balfego, a la nigiri θα εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο εκλεκτικούς, ενώ το ίδιο εισπράξαμε από τα διθυραμβικά σχόλια των συνδαιτυμόνων και για τα νιόκι τρούφας με κρέμα παρμεζάνας, ραγού άγριων μανιταριών και φρεσκοτριμμένη μαύρη τρούφα, αλλά και για το ριζότο, που γεφυρώνει Κύπρο και Ιταλία, με ψημένο σε νερό ντομάτας ρύζι καπελωμένο με γεμιστό κολοκυθολούλουδο με παλαιωμένο χαλούμι, δυόσμο και μαντζουράνα.
Αν είσαι φίλος των κριθαρότων, τότε ζήτα απλά αυτό με παντζάρι, καπνιστό χέλι και κρέμα παρμεζάνας, ενώ οι έχοντες πάθος με τα ζυμαρικά, καλά κάνουν να επιλέξουν το Sicilian Balfego, τα al dente σπαγγέτι, με φρέσκο κρεμμυδάκι, ελιές, ντοματίνια, κάππαρη και ταρτάρ από κοιλιά τόνου Balfego.
Το by the glass, οινικό πάντρεμα των φαγητών από την ομάδας εξυπηρέτησης, αποδείχτηκε για πολλοστή φορά, αριστουργηματικό, ειδικά όταν στο οινοφυλάκιο του εστιατορίου, κρύβονται 6 εκατοντάδες μοναδικοί οίνοι από το νησί, τον Παλαιό και Νέο Κόσμο.
Υποκλινόμαστε πραγματικά στις Cacio e Pepe χυλοπίτες με αρωματικά μανιτάρια μορχέλες και μαύρο πιπέρι, με κερασάκι στην τούρτα ένα φιλέτο από σιγοψημένο μάγουλο ιβηρικού χοιρινού, που έλιωνε απλά και μόνο, με το άγγιγμα του πιρουνιού.
Πολλά “ναι“ στο χταπόδι σχάρας, με παντζάρι και κρέμα Κρητικής ξινομυζήθρας, και άπειρα εύγε στο άριστης ποιότητας γαλλικό κοτόπουλο κονφί, που είχε όμορφα καραμελώσει στον ξυλόφουρνο Josper, το οποίο θα κάνεις μαγική μπουκιά με ιδιαίτερα λεπτά τσιπς από κολοκάσι.
Δες θες εμένα φυσικά να σου το ξαναπώ, ότι Pralina Experience, ίσον υψηλή ζαχαροπλαστική, για αυτό κλείσε τη βραδιά σου, σαν και του λόγου μας, με apple tatin, με ψητά μήλα σε σάλτσα καραμέλας αρωματισμένης με βανίλια, σερβιρισμένα με τραγανή σφολιάτα καραμέλας, γκανάζ κανέλας και καραμελωμένα πεκάν, γαρνιρισμένα όλα με φρέσκες φέτες μήλου, που θα ‘ρθουν κοντά σου με παγωτό βανίλιας και αιθέρια κρέμα ανγκλέζ.
Το chocolate temptation, που είναι σαφώς ένα από τα πιο γαστρονομικά επιδόρπια πιάτου που έχουμε δει εφέτος στα εστιατόριά μας, θα σε ταξιδέψει γαλήνια στον κόσμο της σοκολάτας, με διάφορες υφές, εικόνες και γεύσεις, ενώ μακρινό ταξίδι, προς την περιοχή των Βάσκων, στην βόρεια Ισπανία, θα κάνεις, αν επιλέξεις το παραδοσιακό, φουρνιστό Basque cheesecake, αγγιγμένο με σπιτική μαρμελάδα και σάλτσα βατόμουρου, αλλά και φρέσκα μούρα.
Ένα από τα αρτιότερα μενού που έχει παρουσιάσει από γενέσεώς του το πρωτευουσιάνικο εστιατόριο, που σε προτρέπω οπωσδήποτε να το επισκεφτείς.
Στασικράτους 31, Λευκωσία, 22 665588
22 665588
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν δραματικά, ακόμη και σε χώρες που τα κλιματιστικά είχαν μέχρι πρότινος, ρύθμιση μόνο για ζεστό αέρα. Από την άλλη ο υπερτουρισμός είναι
Το 2025 έχει ανακηρυχθεί παγκοσμίως Έτος Johann Strauss. 200 χρόνια από τη γέννηση του πιο φημισμένου μουσικού της γνωστής δυναστείας Strauss της Βιέννης. Οι συνθέσεις
Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα «Ημερολόγιο» τραγουδιών από τον Χρήστο Θηβαίο στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Για την παράστασή του, ο Χρήστος Θηβαίος σημειώνει: “Τόσα χρόνια
Ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη βραδιά, καθώς οι MAD MOZART φέρνουν το δυναμικό τους ορχηστρικό sympho show στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, στις 4 Μαρτίου. Με έναν
Acane. Ο “θεός” της ζύμωσης και του κρασιού για τους Ίνκας, μα και η επωνυμία που λάμπει εδώ και λίγες μέρες πάνω από την είσοδο