
Το εστιατορικό παζλ του City of Dreams Mediterranean, απέκτησε προσφάτως ένα ακόμη εξαίρετο εκπρόσωπο της ποιοτικής γαστρονομίας. Ένα εστιατόριο με ταυτότητα, χαρακτήρα και γαστρονομική κατεύθυνση που εμμέσως πλην σαφώς, ταλανίζει τον ουρανίσκο των λατρών των ποιοτικών φιλέτων, αλλά και όχι μόνο.
Ο ψηλοτάβανος, προικισμένος με γήινα χρώματα και όμορφο φωτισμό, χώρος, είναι από μόνος του αιτία για να μαζέψεις εκεί όλη σου την απαιτητική παρέα, που πρώτα οφείλει να κοντοσταθεί μπροστά στις προθήκες των συντηρητών, που φυλάνε μέσα τους εκλεκτές κοπές από διάφορες χώρες, επώνυμες φάρμες και ράτσες.
Η απίστευτα ενημερωμένη για κάθε λεπτομέρεια του μενού, ομάδα εξυπηρέτησης, θα εντυπωσιάσει δεδομένα και τη δική σου αφεντιά, αλλά και θα σε ταξιδέψει οινικά σε μοναδικά αμπελοτόπια, έστω κι αν εσύ επιλέξεις τις by the glass προτάσεις. Κι ο λόγος, γιατί θα φτάσουν όλες τους στοιχισμένες και σε ορθή θερμοκρασία μπροστά σου, πάνω σε τροχήλατο μπαράκι, για να δεις και από κοντά τη φιάλη, να δοκιμάσεις τον οίνο και αν αυτός σε ικανοποιεί, να σερβιριστείς την ανάλογη ποσότητα.
Η λίστα ορεκτικών, πλούσια και περιεκτική για όλα τα παλέτα και τις προτιμήσεις, όπως κι αυτή των κυρίως πιάτων, που εκτός τις 15 plus προτάσεις σε βοδινές κοπές, είναι εμπλουτισμένη και με επιλογές σε φρέσκα θαλασσινά, μέχρι και πιάτα – προτάσεις του σεφ, με αποκορύφωμα το ριζότο ημέρας.
By the glass Pinot Noir, Sauvignon Blanc και Chateau Neuf Du Pape, στα κρασοπότηρά μας και νικάμε την πρώτη μας λιγούρα με αέρινα brioche κρεμμυδιού, αφρώδες βούτυρο με μπαχαρικά και χούμους που πραγματικά δε θέλαμε να τελειώσει.
Τα στρείδια Rockfeller, που ομολογώ σπανιότατα συναντώνται, στις λίστες εστιατορίων στο νησί, έκλεψαν την παράσταση με τη φρεσκάδα τους, αλλά και τη διακριτικότητα του μπέικον, του σπανακιού, της παρμεζάνας και του τραγανού πάνκο.
Τα εύσημά μας, άμεσως στάλθηκαν στην κουζίνα για το απόλυτο ορεκτικό με στοιχεία παρθενογένεσης, που δεν ήταν άλλο από το millefeuille, άνευ φύλλων κρούστας, με βοδινό καρπάτσιο ωρίμανσης, αγκινάρες, μελιτζάνα, αντζούγια και νότες από κρέμα χρένου.
Ένα απίστευτα ισορροπημένο ορεκτικό που μας προϊδέασε για τα medium ψημένα στον εξειδικευμένο φούρνο Mibrasa, ribeye από Snake River Farms Crossbred Wagyu, αλλά και το Prime Black Angus φιλέτο από τις φάρμες Creekstone, συνοδευόμενα με 6 διαφορετικές μουστάρδες, μουσελίνα πατάτας, ποικιλία σοτέ μανιταριών και φλογισμένα μπροκολίνι.
Τα διθυραμβικά σχόλια που είχαμε ακούσει από πριν για τα σπιτικά, όνομα και πράμα, γλυκά του εστιατορίου, επαληθεύτηκαν πανηγυρικά από την πρώτη κουταλιά του φουρνιστού, νεοϋορκέζικου cheesecake με κουλί κόκκινων μούρων, αλλά περισσότερο για το αιθέριο, carrot cake, ευλογημένο με αφράτη κρέμα και frosting από καρύδια πέκαν.
Ένας μοναδικός, γλυκός επίλογος, αντάξιος της όλης οινογαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει το Prime SteakHouse στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του City of Dreams Mediterranean.
City of Dreams
Μέρες λειτουργίας:
Τρίτη με Σάββατο:17.00 – 12.00
25 088888
(Review in English)
Prime SteakHouse. The new restaurant arrival at City of Dreams Mediterranean, that will captivate all steak lovers
The culinary puzzle of City of Dreams Mediterranean has recently gained another exceptional representative of quality gastronomy. A restaurant with identity, unique character, and a culinary direction that subtly yet unmistakably tantalizes the taste buds of quality filet lovers, and more.
The high-ceilinged space, adorned with earthy colors and beautiful lighting, is a reason in itself to gather your discerning friends there, who must first stop before the dry agers, which “house” select cuts from various countries, renowned farms, and breeds.
The incredibly knowledgeable service team, well-versed in every detail of the menu, will impress both you and your companions, as they transport you through unique “vineyards”, even if you choose their by-the-glass suggestions. The reason is that all by the glass wines, will arrive organized and at the correct temperature in front of you, on a rolling bar cart, allowing you to see the bottle up close, taste the wine, and if it satisfies you, to be served the suggested quantity.
The appetizer list is rich and comprehensive for all palates and preferences, as is that of the main courses, which, in addition to over 15 beef cut options, is enhanced with choices of fresh seafood and chef’s signature dishes, highlighted by the risotto of the day.
We started with Pinot Noir, Sauvignon Blanc, and Chateau Neuf Du Pape, combining them with airy onion brioche, spiced fluffy butter, and hummus that we truly didn’t want to end.
The Rockfeller oysters, which I admit are rarely found on restaurant lists on the island, stole the show with their freshness, along with the subtlety of bacon, spinach, parmesan, and crunchy panko.
Our compliments were immediately sent to the kitchen for the ultimate appetizer, with elements of uniqueness, which was none other than the millefeuille without phyllo pastry, featuring aged beef carpaccio, artichokes, eggplant, anchovies, and hints of horseradish cream.
An incredibly balanced appetizer that prepared us for the medium-cooked ribeye from Snake River Farms Crossbred Wagyu, and the Prime Black Angus filet from Creekstone Farms, both accompanied by six different mustards, potato mousseline, a variety of sautéed mushrooms, and charred broccolini.
The rave reviews we had heard beforehand about the restaurant’s homemade desserts were triumphantly confirmed from the very first bite of the baked New York cheesecake with red berry coulis, but even more so by the ethereal carrot cake, blessed with fluffy cream and pecan frosting.
A unique, sweet conclusion worthy of the entire wine and gastronomy experience offered by Prime SteakHouse within the impressive facilities of City of Dreams Mediterranean.
City of Dreams
Tuesday to Saturday: 17:00 – 12:00
25 088888
Το περιμέναμε εδώ και καιρό! Στο παλιό παντοπωλείο της γραφικής Άλωνας, αρχιτέκτονες και μάστορες δούλευαν αγάλι αγάλι, καιρό πολύ, για να το μεταμορφώσουν σε ένα
Ο πιο έγκριτος, παγκόσμιου βεληνεκούς διαγωνισμός οινοπνευματωδών στον κόσμο, World Whisky Awards, ανακοίνωσε τους νικητές για το 2025, με αυτό του single malt whiskey να
M Fusion – Four Seasons Hotel Από την Πέμπτη 24 Απριλίου, το πολυβραβευμένο εστιατόριο M Fusion του Four Seasons επιστρέφει όπως το έχουμε αγαπήσει: με
Υπάρχουν εστιατόρια κι εστιατόρια. Είναι κάποια όμως που η επίγευση που σ’ αφήνουμε είναι τόσο μοναδική, “γλυκιά” και απροσδόκητη, που σε κάνουν να θες να
Με άξονα-μύθο τις γνωστές μελωδίες και την ποίησή του μεγάλου μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, ο δημιουργός και σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την εμβληματική παράσταση «Όμορφη πόλη» και