Η θέα της γαλάζιας θάλασσας της γραφικής περιοχής Πιαλέ Πασά, στη Λαρνάκα, ολάκερη και απρόσκοπτη, μπροστά σου. Ένα το κρατούμενο. Ο χώρος, ντιζαϊνάτος, εξωτικός κι ανάλαφρος, με ποικιλόμορφη επίπλωση, lounge διάθεση με αναπαυτικούς καναπέδες και απόλυτα λειτουργικά και όμορφα βαλμένα τραπεζοκαθίσματα. Ο φωτισμός ζεστός, η μουσική με middle east, ethnic και lounge DNA και οι άνθρωποί του, επίσης ζεστοί και φιλόξενοι, όσο κι ο ίδιος ο πλημμυρισμένος από γαστρονόμους, χώρος.
Τραπεζάκι by the sea σε καναπέ, για την ομάδα των πέντε μας, τα μενού ανά χείρας, δίνοντας από το ξεκίνημα, πολύ, μα πολύ ψηλή βαθμολογία για το αιθέριο Mojito, το εξωτικό Pina Colada και το μπαλανσαρισμένο σε κίτρα, Negroni.
Ροζέ τοπικό, σε άριστη θερμοκρασία για εμένα, με εμάς να μελετάμε με προσοχή τα δημιουργικά πιάτα του βραβευμένου chef Σταυρή Γεωργίου. Πιάτα μοιρασιάρικα και παρεΐστικα, που κινούνται μεταξύ Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, δομημένα με πρωτότυπους συνδυασμούς, για όλους τους διατροφοδιαιτητικούς τύπους.
Ένα μενού προσεγμένο, που δε ξεφεύγει σε αριθμό πιάτων, με ισοζυγισμένες πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λαχανικά, το οποίο παντρεύεται αρμονικά με τις λίστες από κοκτέιλ, οίνων και άλλων οινοπνευματωδών και μη ποτών.
Η ζεστή φοκάτσια του Σταυρή, με συνοδευτικό μπολάκι με ελαιόλαδο και νότες από τσιμιτσούρι, έγραψε τον πρόλογο της βραδιάς μας, ιδίως όταν την παντρέψαμε με τον εξαίρετο λευκό ταραμά, με λάδι μαϊντανού, χαβιάρι σολομού, με το παξιμάδι μέσα να κάνει την ειδοποιό διαφορά. Το άριστο με Α κεφαλαίο, λαυράκι ταρτάρ που ακολούθησε, με σάλτσα από μάνγκο, αβοκάντο και σορμπέ λεμόνι, είναι ένα πιάτο που δε θα ήθελε κανείς από την παρέα μας να φύγει από το μενού.
Η κρέμα παρμεζάνας, με ντρέσιγκ μαύρης τρούφας και αγκινάρα που γάρνιραν το εξαίρετης ποιότητας μοσχαρίσιο καρπάτσιο, δημιούργησαν ένα όμορφο και πρωτότυπο συνδυασμό στο στόμα, με πλούσια γεύση, μα με διακριτικά αρώματα, δε.
Το ίδιο πλούσια σε αρώματα και υφές και η υπερτροφική, κατ΄ εμένα, Avocado salad, με τραγανές καρδιές μαρουλιού, κουκουνάρι, κολοκύθι, λιαστές ντομάτες και κρέμα από αβοκάντο, ενώ άριστοι ήταν και οι μελιτζανοκεφτέδες με σπιτικό ταχίνι και συγκλονιστική πίτα pinsa (σαν ζύμη πίτσας) που, “ναι”, δεν ντραπήκαμε και ζητήσαμε δεύτερη μερίδα.
Η συνέχεια γευστική και με ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον, ιδίως όταν αφίχθη το σχαροψημένο χταπόδι πάνω σε στρώμα φάβας και σάλτσα vierge και το ριζότο γαρίδας με flakes αποξηραμένης ντομάτας.
Η αριστεία στην ποιότητα της πρώτης ύλης, μα πρωτίστως του ψησίματος, τεκμηριώθηκε με το 300g ribeye με αργεντίνικο πέστο, με το τρυφερό καρέ αρνιού με πουρέ αγκινάρας και μους φέτας, αλλά και με το αλάθητο ιβηρικό χοιρινό, που δεν ήθελε μάσημα, παρέα με καραμελωμένο μήλο και πατάτα πουρέ με τρούφα.
Ο φήμη του chef Σταυρή Γεωργίου στις γλυκοαλχημείες, δεν μπορούσε, παρά να μας ωθήσει να πούμε τρία “ναι”, υποδεχόμενοι πρώτα πρώτα, το φρεσκότατό του cheesecake φράουλας με γκανάζ λευκής σοκολάτας και τα παιχνιδιάρικα παγωτίνια από semifreddo, αλμυρή καραμέλα και φουντούκι. Η επιτομή, δεν ήταν άλλη από το αποδομημένο του γαλακτομπούρεκο, με κριτσανιστό φύλλο κρούστας, κρέμα βανίλιας, σιρόπι μαστίχας και παγωτό πιστάτσιο.
Σφίξαμε, φεύγοντας, το χέρι του σεφ εγκάρδια, συγχαίροντάς τον για την πραγματικά καταπληκτική του δουλειά στην πόλη του, τη Λάρνακα, αλλά και για την value for money φιλοσοφία του μαγαζιού (π.χ 60% των κυρίως πιάτων δεν ξεπερνούν τα €20) Μια πραγματικά πανέμορφη γαστρονομική και όχι μόνο εμπειρία, σε ένα εντυπωσιακό χώρο με φόντο τη θάλασσα, που σίγουρα θα ήθελα να ξαναζήσω και μάλιστα σύντομα.
Πιαλέ Πασά 16, Λάρνακα
24322593
Εκεί στα στενά δρομάκια της κοινότητας Λυμπιών, που το παλιό και το σύγχρονο συμπράττουν όμορφα κι αρμονικά, άνοιξε προσφάτως και το πράσινο ξωπόρτι της, η
Δεν ξέρω αν αφορά τη στήλη σας, αλλά επειδή το συμβάν έχει σχέση με εστιατόρια, σας το στέλνω, ευελπιστώντας τη δημοσίευσή του σύντομου e mail
Το FAME, το εντυπωσιακό μιούζικαλ που έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο από μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με
Ο μονόφθαλμος γίγαντας Κύκλωπας, η μάγισσα και θεά Κίρκη, η Σκύλλα και η Χάρυβδη και όχι μόνο, φαίνεται ότι έχουν μαγέψει πολύ τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη
Την έχουμε αγαπήσει, έγινε viral παγκόσμια και ως φυσικό μπήκε στην επιχειρηματική καλέντα πολλών σοκολατοποιών και ζαχαροπλαστών. Όμως, γιατί πάντα υπάρχει ένα “όμως”, δεν υπολόγισαν