Sera by Ettore Botrini. Η ανανεωμένη κάρτα του, θα μαγέψει κάθε γαστρονόμο

Ο εχθρός του καλού, λένε, είναι το καλύτερο και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα στο Sera by Ettore Botrini, ο εχθρός του άριστου, είναι το πιο άριστο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση γιατί αυτό που μετρά στην τελική, δεν είναι οι εξαγγελίες, αλλά το αποτέλεσμα.

Ναι και με το χέρι στην καρδιά, ο πήχης του ήδη εξαίρετου Sera by Ettore Botrini, εντός του πολυβραβευμένου Four Seasons Hotel στη Λεμεσό, ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά, τα πιάτα, εκτός από αριστουργηματικά σε παρουσίαση, έκλεψαν τις εντυπώσεις και γευστικά, ενώ στον τομέα εξυπηρέτηση, απλά υποκλίνομαι. Για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τι να σου πω και τι να σου παραθέσω. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, το design του χώρου συγκλονιστικό, μα αυτό το καλοκαίρι, αν δεν το έχεις επισκεφτεί ξανά, πόνταρε για μια θέση στην ονειρική του βεράντα.

Εκεί ποντάραμε κι εμείς, απολαμβάνοντας προκαταρτικά μια δροσερή, ale ξανθιά μπύρα, νοτισμένη με αρώματα εσπεριδοειδών, αλλά και από χαμομήλι, που ταίριαξε ιδανικά με τα σπιτικά, κριτσίνια, την ανάλαφρη φοκάτσια και το παιχνιδιάρικο, με ρίζες από τη Σαρδηνία, λεπτόφυλλο carasau. Το συνοδευτικό extra παρθένο ελαιόλαδο, άριστο με κάθε σημασία της λέξης, όπως και το πρώτο, μοιρασιάρικο πιάτο του  Έκτορα Botrini, το ονειρικό στο στόμα, καρπάτσιο από φαγκρί, αγγιγμένο με lime, καπαρόμηλα και Bagnetto verde σος, με στοιχεία αντζούγιας.

Ένα πιάτο που παρακαλάς να μην έχει αρέσει στους συνδαιτημόνες σου – πράγμα απίθανο δηλαδή – για να το απολαύσεις μόνος σου. O Vermentino οίνος που ακολούθησε, συγκλονιστικός στο στόμα, όπως και το ταρτάρ από λαυράκι, που προσωπικά με ταξίδεψε στην Κέρκυρα του Έκτορα, με τα σαβόρο αγγίγματα πάνω στο φρεσκότατο ψάρι, με έμφαση στο ελαιόλαδο, το ευγενές ξίδι, την ντομάτα και τις σταφίδες, να κάνουν τα γευστικά θαυματάκια τους.

Βάζουμε ξανά και ξανά πολλά εύσημα για την υποδειγματική εξυπηρέτηση, που “ναι”, μόνο και μόνο να βρίσκεσαι στο Sera, διδάσκεσαι τραπεζοκομία υψηλού επιπέδου, αλλά και βάζουμε και άλλα τόσα άριστα για την άψογη επικοινωνία της ομάδας του σερβίς, με αυτή της κουζίνας. Άριστοι χρόνοι εξυπηρέτησης, ζεστό φαγητό ή κρύο εκεί που επιβάλλεται, ανάπαυλα εκεί που χρειάζεται, αλλαγή πιάτων και μαχαιροπίρουνων, όλα ρυθμισμένα σαν ένα ποιοτικό ελβετικό ρολόι.

Στην ώρα τους και τα χειροποίητα, πλουμιστά κανελόνι που έκλεισαν μέσα τους “χαβιάρι“ καπνιστής μελιτζάνας, πειράχτηκαν αισθησιακά στο στόμα με φιλετάκια τρούφας, με εμάς να έχουμε απλά να το κόψουμε και να το βουτήξουμε στην ανάλαφρη κρέμα παρμεζάνας.

Ο ζωγραφικός, εδώδιμος πίνακας που ακολούθησε, το ντοματο-ευλογημένο ριζότο με βασιλικό, φλούδα λεμονιού, και καψαλισμένα φιλετάκια από χτένια, που ενώθηκαν με τυρί σκαρμόζα, αντί παραδοσιακά με παρμεζάνα, ήταν ένα πιάτο που ομολογώ, ούτε ξέρω πότε ήρθε, μα και πόσο γρήγορα εξαφανίστηκε από το πανέμορφο σερβίτσιο του.

Το τρόλεϊ που έφτασε μπροστά μας, προϊδέασε και την άφιξη της κορυφαίας σχαροψημένης γλώσσας (Dover sole), που πολύ επιδέξια σερβιρίστηκε μπροστά μας, συνοδευόμενη στο πιάτο με δεντρολιβανάτες baby πατάτες, κάππαρη, λεμόνι κονφί και μαϊντανό.

Είχαμε τόσα πολλά ακούσει για τον επιδόρπιο πειρασμό του Sera, της προσομοίωσης του affogato (πνιγμένο παγωτό σε καφέ) και συγκεκριμένα του Frangelico cappuccino, που πραγματικά δεν μπορούσαμε, απλά παρά να ζήσουμε κι εμείς την γλυκοαλαχημιστική εμπειρία δυο θερμοκρασιών.

 Στην εμπειρία, πρωταγωνιστεί ένα ποτήρι με χειροποίητο παγωτό βανίλια, καπελωμένο με αφρό α λα καπουτσίνο από το περίφημο, με νότες καφέ, κακάο, ξηρών καρπών και εσπεριδοειδών, λικέρ Frangelico, με τα άτομα της εξυπηρέτησης, να ρίχνουν απάνω του, μπροστά μας, ζεστό, αρωματικό καφέ εσπρέσο.

Μια επίγευση, θεϊκή, νοσταλγική, γεμάτη και ολοκληρωμένη, όπως την πληθωρική, με κάθε σημασία της λέξης, οινογαστρονομική επίγευση που έχει αφήσει η όλη εμπειρία στο κορυφαίο Sera by Ettore Botrini.

Four Seasons Hotel

Λεωφόρος Αμαθούντος 67-69, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός

25 858000

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts