Stand25 Bisztro. Η ουγγρική κουζίνα στα καλύτερά της – Michelin Guide Restaurant

Review by Nick Andrew – Greek & English

Λίγα λεπτά μακριά από την εμβληματική Chain Bridge, στους πρόποδες του λόφου που λάμπει με την αρχοντιά του το Κάστρο της Βούδας, λάμπει και η ουγγρική γαστρονομία. Κι όλα αυτά εντός του καταχωρημένου στον Οδηγό Michelin, Stand25 Bisztro, που φεύγοντας σήμερα μαζί με τον συνάδελφο γευσιγνώστη, δηλώσαμε ότι είναι ένα εστιατόριο που σίγουρα θέλουμε να επισκεφθούμε ξανά και ξανά.

Ένας χώρος με εκλεπτυσμένη επίπλωση,  άφθονο φως και πράσινη βλάστηση, που εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη, μόλις πατήσει το πόδι του σε αυτό. Το εντυπωσιακό του bar, αλλά και η ανοιχτή του κουζίνα, κρατούν το ενδιαφέρον όσων αρέσκονται να παρακολουθούν τους baristas, αλλά και τους chefs να επιμελούνται των ποτών,  αλλά κυρίως των φαγητών τους.

Οι σεφ Szabina Szullo και Tamas Szell, απέδειξαν από την πρώτη μπουκιά από το τρυφερό βοδινό ταρτάρ με πίκλες λαχανικών, αλλά και με τη σαλάτα με εποχιακά σπαράγγια, αυγό ποσέ ορτυκιού και τυρί από τη λίμνη Balaton, ότι η ποιότητα της πρώτης ύλης είναι για αυτούς το Α και το Ω.

Εξαίρετη σε υφές, διακριτικά πικάντικη και ισορροπημένη και η ουγγρική σούπα κατατεθέν, η Goulash, προικισμένη με διπλομαγειρεμένο βοδινό, όμορφα σοταρισμένο εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά.

Εξαίρετα τα οινικά παντρέματα της μάνατζερ Dalnoki Peteli Dorottya, η οποία μας ταξίδεψε με τις προτάσεις της στους καλύτερους ουγγρικούς αμπελώνες, αλλά και μας δρόσισε προκαταρτικά με το σπιτικό τους mocktail, φτιαγμένο με αεριούχο νερό και  elderflower syrup, το οποίο το φτιάχνουν  με λουλούδια που μαζεύουν οι ίδιοι κάθε Μάιο.

Είναι κάποια πιάτα στο Stand25 Bisztro, που πραγματικά θα ήταν πολύ κρίμα να μην φτάσουν και στο δικό σου τραπέζι. Το ένα από αυτά είναι σίγουρα το χοιρινό Mangalica Gordon Bleu, γεμιστό με χαμ και τυρί, που πραγματικά δικαίωσε τις προσδοκίες μας.

Πολλά συγχαρητήρια στείλαμε στους δυο chefs και για το άριστα ψημένο Beef Rossini, που διακρίθηκε για την ποιότητα και τα φυσικά αρώματα του Angus βοδινού, του όμορφα σοταρισμένου foie gras, αλλά και του gravy από κόκκινο κρασί.

Έστω κι αν νιώθεις ότι δεν έμεινε χώρος για επιδόρπιο, μη φύγεις αν δε δοκιμάσεις το συγκλονιστικό, προικισμένο με πληθώρα υφών, Somloi a la Stand25Bisztro, αλλά και τα signature, τυλικτά pancakes με σπιτική Piedmont κρέμα από φουντούκια.

Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, στην οποία πρωταγωνιστεί η ουγγρική κουζίνα, χωρίς όρια και περιορισμούς, η αριστεία των πρώτων υλών και η εποχικότητα των προϊόντων. Άριστα και για τον επαγγελματισμό, αλλά και την εξυπηρέτηση από τους ευγενέστατους σερβιτόρους, που μας έκαναν πραγματικά να νιώθουμε ωσάν να είμαστε φιλοξενούμενοί τους.

Budapest, Attila ut 10, 1013
+0630 961 3262

REVIEW IN ENGLISH


Stand25 Bisztro. Hungarian cuisine at its best – Michelin Guide Restaurant


Review by Nick Andrew – Greek & English

Just a few minutes away from the iconic Chain Bridge, at the foot of the hill shining with the grandeur of Buda Castle, Hungarian gastronomy shines bright. And all this within the Michelin Guide-listed Stand25 Bisztro, where leaving today with my fellow food enthusiast, we declared it a restaurant we definitely want to visit again and again.

A restaurant with refined decor, abundant light, and greenery that impresses every visitor as soon as they step foot in it. Its impressive bar, as well as its open kitchen, keep the interest of those who enjoy watching baristas and chefs take care of both drinks and, mainly, their food.

Chefs Szabina Szullo and Tamas Szell proved from the first bite of the tender beef tartare with pickled vegetables, as well as with the salad with seasonal asparagus, quail egg, and cheese from Lake Balaton, that the quality of the ingredients is paramount to them.


The Hungarian classic soup, Goulash, was excellent in texture, subtly spicy, and balanced, featuring double-cooked beef, beautifully seared on the outside and juicy on the inside.

The excellent wine pairings by manager Dalnoki Peteli Dorottya, who took us on a journey with her suggestions to the best Hungarian vineyards, also refreshed us preliminarily with their homemade mocktail, made with sparkling water and elderflower syrup, which they make with flowers they pick themselves every May.


There are some dishes at Stand25 Bisztro that would truly be a shame not to reach your table. One of these is definitely the Mangalica Gordon Bleu pork, stuffed with ham and cheese, which truly exceeded our expectations. Many congratulations also go to the chefs for the excellently cooked Beef Rossini, which stood out for the quality and natural aromas of Angus beef, the beautifully seared foie gras, and the red wine gravy.



Even if you feel like there’s no room for dessert, don’t leave without trying the stunning, rich in textures, Somloi a la Stand25Bisztro, as well as the signature rolled pancakes with homemade Piedmont hazelnut cream.

A unique gastronomic experience, starring Hungarian cuisine without limits or restrictions. Excellent ingredients and a lot of seasonal  products. A big bravo also for the professionalism and service from the courteous waiters, who truly made us feel like their guests.


Budapest, Attila ut 10, 1013
+0630 961 3262 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts