Tatel Madrid. Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο του Christiano Ronaldo, του Rafael Nadal και…

(Review in Greek & English by restaurant critic Nick Andrew)

Το δέκα το καλό έκλεισε και το hot spot εστιατόριο της Μαδρίτης,Tatel, μπαίνει αισίως στο 11 έτος της λειτουργίας του. Από τότε, οι ιδιοκτήτες του, ο Christiano Ronaldo, ο Rafael Nadal, o κορυφαίος καλαθοσφαιριστής Pau Gasol, μαζί με τους λοιπούς συνιδιοκτήτες του εστιατορίου, κλότσησαν την μπάλα παρακάτω, επεκτείνοντας τον κύκλο εργασιών τους στην Ίμπιζα, το Ντουμπάι, το Ριάντ, το Μέξικο Σίτι και τη Βαλένθια.

Ένα εστιατόριο με ταυτότητα, χαρακτήρα και μοναδικό concept, με βασικούς πυλώνες την αναβαθμισμένη ισπανική κουζίνα, τις καλές πρώτες ύλες, το ποιοτικό σέρβις, αλλά και τις εξαίρετες επιλογές σε κοκτέιλς και ποτά, που λάμπουν όλα με την παρουσία τους στα εντυπωσιακά μπαρ των εστιατορίων Tatel. Μια underground club ατμόσφαιρα, που σε ταξιδεύει πίσω στη δεκαετία του ’30, τόσο με το διάκοσμο και τα τραπεζοκαθίσματα, όσο και με το αντίστοιχο ντύσιμο των σερβιτόρων και του προσωπικού, που ομορφαίνει τον χώρο με το χαμόγελο και τη φιλοξενία του.

Ειδοποιός διαφορά, ο χαμηλός φωτισμός, αλλά και η live μουσική κάθε βράδυ, κάτι που δημιουργεί από μόνο του ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, που δε συναντάς εύκολα αλλού. Αν θες να πετύχεις τη μέρα και την ώρα που σε βολεύει, κάνε κράτηση αρκετές βδομάδες πριν, γιατί το μαγαζί είναι η επιτομή του hot spot εστιατορίου της Μαδρίτης, τόσο για τους locals, όσο και για τους τουρίστες.

Αν είσαι δε και λάτρης, σαν και του λόγου μας, του live γαστρονομικού action, ζήτα ένα από τα 3-4 τραπέζια που βρίσκονται ακριβώς μπροστά από τις ανοιχτές κουζίνες του εστιατορίου και απόλαυσε σε πρώτο πλάνο την ετοιμασία των φαγητών σου στο τηγάνι, τις παελιέρες και τις σχάρες της  πολυπληθούς ομάδας από σεφ του εστιατορίου.

Αρκετά καλή και η λίστα κρασιών, με τον ισπανικό Garnacha οίνο που επιλέξαμε να μεγαλουργεί στα ποτήρια μας, μαζί με εξαίρετο ζεστό καρβέλι ψωμί, πάνω στο οποίο θα τρίψεις λίγο σκορδάκι, ζουμερή ντομάτα, ραντίζοντάς το στο τέλος με ελαιόλαδο, με σφραγίδα Tatel και ανθό αλατιού.

Σου προτείνω οπωσδήποτε μια από τις τρεις επιλογές σε παέλια, μα περισσότερο αυτή με αγκινάρες και μανιτάρια, αλλά και το λαυράκι σχάρας με μυρωδικά που εμείς το συνοδέψαμε με γλυκοπατάτα φούρνου.

Τα αρνίσια παϊδάκια σχάρας είναι ένα πιάτο πειρασμός που σου συνιστώ να τα παντρέψεις κι εσύ με τις κλασικές συνοδευτικές πιπεριές piquillo, που είναι από μόνες τους ένας πειρασμός.

Το ζωντανό πιάνο και οι τραγουδίστριες της βραδιάς, το όλο vibe του κόσμου που μόλις άδειαζε ένα τραπέζι, γέμιζε από άλλες παρέες, μαζί με την ατμοσφαιρικότητα του χώρου, μας έκαναν πραγματικά να ξεχάσουμε το πέρασμα της ώρας στο κατάμεστο Tatel, το οποίο σαφώς και σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

P.º de la Castellana, 36, Salamanca, 28046 Madrid, Spain

+34 911 72 18 41

REVIEW IN ENGLISH

Tatel Madrid: We visited the restaurant owned by Cristiano Ronaldo, Rafael Nadal, and…

The acclaimed hotspot restaurant of Madrid, Tatel, has recently celebrated its 10th anniversary and is now entering its 11th year of operation. Since its inception, its owners—Cristiano Ronaldo, Rafael Nadal, renowned basketball player Pau Gasol, and their fellow co-owners—have taken their venture to new heights, expanding to Ibiza, Dubai, Riyadh, Mexico City, and Valencia.

This restaurant stands out with its unique identity, character, and concept, built on the pillars of elevated Spanish cuisine, top-quality ingredients, exceptional service, and outstanding cocktails and beverages that shine at Tatel’s stunning bars. With an underground club atmosphere that transports you back to the 1930s, the décor, seating, and even the staff uniforms complement the warm smiles and hospitality that make the space so inviting.

What sets Tatel apart is its low lighting and live music every evening, creating an atmospheric setting that’s hard to find elsewhere. If you want to secure the day and time that suits you, make a reservation several weeks in advance, as the restaurant is the epitome of a Madrid hotspot, attracting both locals and tourists alike.

If you’re a fan, like we are, of live culinary action, request one of the 3-4 tables located right in front of the open kitchens and enjoy a front-row view of the chefs preparing your meals—whether in pans, paella pans, or on grills.

The wine list is impressive, with our choice of Spanish Garnacha wine perfectly complementing the meal. We also enjoyed warm crusty bread, which we topped with a little garlic, juicy tomato, and a drizzle of Tatel’s signature olive oil, finished with a sprinkle of sea salt.

I highly recommend one of their three paella options, especially the one with artichokes and mushrooms, as well as the grilled sea bass with herbs, which we paired with oven-baked sweet potatoes.

The grilled lamb chops are a must-try dish that pairs beautifully with the classic piquillo peppers, which are a delight on their own.

The live piano, evening singers, the lively vibe of the crowd (with tables immediately filling up as soon as they emptied), and the atmospheric charm of the space made us lose track of time at the bustling Tatel. Without a doubt, I wholeheartedly recommend it.

Address: P.º de la Castellana, 36, Salamanca, 28046 Madrid, Spain

Phone: +34 911 72 18 41

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts