The Porterhouse & Co. Πήγαμε στο απόλυτο steak house της Λευκωσίας και σου μεταφέρουμε όλες μας τις εμπειρίες

Χαράς ευαγγέλια για όλους τους πρωτευουσιάνους, λάτρεις των εκλεκτών steaks και όχι μόνο, εφόσον το αγαπημένο steak house της Λεμεσού, το The Porterhouse & Co, μεταφέρθηκε στη Λευκωσία. Και άμα σου πω και πού, τότε είναι που θα πάρεις όλη σου την παρέα, για να ζήσεις και εσύ τη μοναδική γαστριμαργική εμπειρία.

Περνώντας από την ανανεωμένη, με τα όλα της, μονοδρομημένη πλέον Λεωφόρο Καλλιπόλεως, εκεί που τελειώνει η ανηφόρα και ισιώνει ο δρόμος, είναι ένα διατηρητέο αρχοντικό στα αριστερά, που σε έκανε πάντα να γυρνάς το κεφάλι και να θαυμάζεις την αρχοντιά του, την αύρα της κίτρινης πέτρας του τόπου και τους όμορφούς του κήπους.

 Εκεί λοιπόν τώρα έχει στηθεί ολάκερη η ομάδα του λεμεσιανού μαγαζιού, για να σου ψήνει στη σχάρα μπροστά σου, όλες τις εκλεκτές κοπές που διαθέτει το μενού και άλλες τόσες, που προμηθεύεται, όταν αυτές είναι διαθέσιμες.

Οι δε λάτρεις των ιχθύων, των ζυμαρικών και των σαλατών, ας μην ανησυχούν γιατί ο πολύπειρος σεφ Στέφανος, έχει φροντίσει και για αυτούς, προσφέροντάς τους από λαυράκι, μέχρι σπιτικά νιόκι και από βασιλικές γαρίδες με τσιμιτσούρι, μέχρι ταλιατέλες με κοτόπουλο και κρεμώδη σος μανιταριών με τρούφα.

Η μεγαλύτερη δε ατραξιόν κατ΄ εμένα, δεν είναι άλλη, από το Steak experience πέριξ της λατινοαμερικάνικης gaucho grill σχάρας, που έχει στηθεί στους κήπους του αρχοντικού, κατά την οποία με €60 μόνο το άτομο (εξαιρουμένων ποτών) ζεις λεπτό προς λεπτό μια γευσιγνωστική εμπειρία με καλούδια που ετοιμάζει ο σεφ μπροστά σου.

Τρεις από αυτές τις θέσεις, έγραφαν και το όνομα της δικιάς μας παρέας, η οποία ξεκίνησε με υπέροχο ντούο από ψωμάκια (αυτό με την ελιά δεν παίζεται με τίποτα), σπιτικό αρωματικό βούτυρο και μια περιποιημένη σαλάτα με τυρί μπουράτα, ντοματίνια κονφί και λάδι βασιλικού.

Η μυρωδιά του ξύλου από τα κάρβουνα της σχάρας, μάς προϊδέασε και για τις επερχόμενες γευστικές εκπλήξεις, με τη σχαροψημένη τυρόπιττα σε φύλλο κρούστας και γέμιση φέτα, χαλούμι, κεφαλοτύρι και ρίγανη, να υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες μας.

Έτοιμα, μοσχομυριστά και μπαχαρο-ευλογημένα και τα βοδινά μας kebab, που προετοίμασαν το έδαφος για το άριστα ψημένο βοδινό συκώτι, την ποικιλία μανιταριών, τις κριτσανιστές πατάτες και την ανάλαφρη κόλσλο σαλάτα, τα απόλυτα συνοδευτικά των κρεατικών που θα ακολουθούσαν.

Ο Στέφανος επί των έργω, να παρακολουθεί το πώς πάμε, για να ανεβάζει πάνω στις σχάρες του τα επόμενα, προερχόμενα από Αργεντινή, Αμερική, Ιρλανδία, αλλά και Κύπρο, κρεατικά του, με εμάς να υποδεχόμαστε αγάλι αγάλι, ζουμερό flap steak, πλημμυρισμένα από ουμάμι, rump και New York strip, κομμένα όμορφα μπροστά μας, για να τα μοιράζεται ευκολότερα η παρέα.

Όμορφο το decanting της βελούδινης Rioja στην κανάτα, για να συνταιριάξει στο στόμα με το άξιο ειδικής βράβευσης αργεντίνικο ribeye, που κυριολεκτικά εξαφανίστηκε από το ξύλινο πλατό, πολύ πιο γρήγορα από ότι πίστευα.

Στο όλο, πραγματικά πλουσιοπάροχο, γευσιγνωστικό πακέτο, που καθημερινά εναλλάσσεται με άλλες διαθέσιμες κοπές και γευστικές εκπλήξεις, σε ενημερώνω ότι συμπεριλαμβάνονται και οι γλυκοαλχημιστικές λιχουδιές του σεφ.  Οι επιλογές ημέρας δεν ήταν άλλες από το χειροποίητο παγωτό φράουλας και πιστάτσιο, το εναλλακτικό τιραμισού και το μοναδικά, μοναδικό cheesecake λευκής σοκολάτας με φρούτο του πάθους, που ακόμη και τώρα που το περιγράφω μου προκαλεί σιελόρροια.

Μια μοναδική εμπειρία εστίασης, που απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια, την οποία σου συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Καλλιπόλεως 39Α, Λευκωσία, 1055

99 300803

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts