Συνταγή για λατρεμένη γαριδοσαλάτα με miso dressing, από τον βραβευμένο chef Chris Theofanous

Η καλοκαιρινή σαλάτα με γαρίδες, μάνγκο, τραγανά φιστίκια και miso dressing του chef Chris Theofanous – Executive chef Alasia Boutique Hotel – είναι ένα όνειρο. 

Απόλαυσέ την με ένα ποτηράκι δροσερό Sauvignon Blanc, παρέα με φίλους και στο εγγυώμαι θα εντυπωσιάσεις:

ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ, ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΚΑΙ MISO DRESSING

Συνταγή για το miso dressing:

50γρ κίτρινο miso

20γρ τζίντζερ τριμμένο

50γρ μέλι

40γρ χυμό από λάιμ

50γρ ελαιόλαδο

25γρ σουσαμέλαιο

Βάζουμε τα υλικά σε μια μπασίνα και με ένα μίξερ χειρός αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά, μέχρι να πετύχουμε μια όμορφη υφή.

Για τη σαλάτα θα χρειαστούμε:

140γρ κινέζικο λάχανο (ψιλοκομμένο)

40γρ μάνγκο (λεπτές λωρίδες)

80γρ ανάμεικτη σαλάτα

2 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

30γρ φιστίκια καβουρδισμένα (ψιλοκομμένα)

100γρ αγγουράκι κομμένο σε λεπτές φέτες

10 γαρίδες ξεφλουδισμένες και ελαφρώς ψημένες

Φρέσκο κόλιανδρο

2-3 κουταλιές χυμό από λάιμ
Καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις 5 γαρίδες σε μικρά κομματάκια και αφήνουμε τις υπόλοιπες ολόκληρες. Σε μια μπασίνα βάζουμε το κινέζικο λάχανο μαζί με το μάνγκο, την ανάμεικτη σαλάτα, το αγγουράκι, τις κομμένες γαρίδες, τα φιστίκια, τον κόλιανδρο, τα ραπανάκια και αλατίζουμε ελαφρώς. Βάζουμε 3-4 κουταλιές από το dressing μας, λίγο χυμό από λάιμ και αναμειγνύουμε καλά. Τοποθετούμε από πάνω τις υπόλοιπες γαρίδες και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Καλή σας όρεξη!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού