
Είναι κάτι ντολμάδες αυτοί, που όταν τους πρωτοείδαμε στο βραβευμένο εστιατόριο Rous, δε θέλαμε πραγματικά να τους χαλάσουμε. Τα αρώματά τους όμως, τρύπησαν τα ρουθούνια μας, οι σιελογόνοι μας αδένες ταράχτηκαν και πήραμε την απόφαση να τους γευτούμε. Εκεί ήτανε που ζητήσαμε τον καταξιωμένο και πολύπειρο, σε εστιατόρια με αστέρια Michelin, σεφ Τριαντάφυλλο Σουλιώτη, για να του σφίξουμε θερμά το χέρι και να τον παρακαλέσουμε να μοιραστεί μαζί μας, τα μυστικά της συνταγής του. Κι έτσι έγινε. Δικιά σου λοιπόν, με πολλή αγάπη από εμάς, μα κυρίως από τον σεφ και την ομάδα του. Καλή σου επιτυχία!

Συνταγή για ντολμάδες θαλασσινών
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. Ρύζι καρναρόλι
200 γρ. Εσαλότς
50 ml ελαιόλαδο
400 ml λευκό κρασί
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
300 γρ. Λευκές γαρίδες, ψιλοκομμένες ( ή γαρίδες τίγρης)
110 γρ. μύδια, ψιλοκομμένα
300 γρ. Χταπόδι, ψημένο, ψιλοκομμένο
500 ml μπισκ (ζωμός οστρακοειδών)
500 ml υγρό από μύδια
500 ml ντομάτα κονκασέ και χυμό
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για το τέλος)
Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο
Μισό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμός από 1 λεμόνι
Μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Αλάτι, κατά βούληση

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ






Το Salt & Fire υποδέχεται τη φετινή γιορτινή περίοδο προσφέροντας, εκτός από τη ζεστή του ατμόσφαιρα, πανέμορφες και ανεξίτηλες εμπειρίες όπου η φωτιά, οι χειμωνιάτικες

«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» έρχεται στο Σατιρικό Θέατρο Το παγκοσμίου φήμης θεατρικό αριστούργημα «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού

Το Sky7, η “πρεσβεία” των βραβευμένων σεφ στο νησί, υποδέχτηκε μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία με τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Vítor Matos, ο οποίος παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου

Η κλασικά αγαπημένη ιταλική κουζίνα έχει τη γαστρονομική της “πρεσβεία” στο Mediterraneo. Το απόλυτο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Annabelle, που έχει πλέον καθιερωθεί τόσο στους

Ήρθε κι η Μαμαλού και με την είσοδό της στο κέντρο του άστεως έγινε αμέσως viral. Talk of the town χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και σπρώξιμο,
