
Αυτά τα vol au vent με πέστροφα Κακοπετριάς, στο εγγυώμαι θα κάνουν θραύση. Έχουν την υπογραφή του καταξιωμένου σεφ, λέκτορα Επισιτιστικών Τεχνών και κριτή μαγειρικής, σε Κύπρο και εξωτερικό, Νικόλα Κωνσταντίνου και είναι μια συνταγή δοκιμασμένη κι εύκολα διαχειρίσιμη που θα σε δικαιώσει για την επιλογή σου, όταν θα την παρουσιάσεις στους καλεσμένους σου. Καλή σου επιτυχία λοιπόν.
Υλικά για 12 μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας 15 Λεπτά | Χρόνος Ψησίματος 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
12 μέτριου μεγέθους vol au vent
300γρ φιλέτο από πέστροφα Κακοπετριάς
200γρ. κρεμώδες τυρί
2γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
Φύλλα άνηθου για γαρνιτούρα
1 μικρό πορτοκάλι Μέρλιν
5γρ. χαβιάρι
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψήστε τα vol au vent στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
2. Αφήστε να κρυώσουν καλά. Ανοίξτε προσεκτικά το πάνω μέρος με ένα κοφτερό μαχαιράκι, για να είναι έτοιμο για τη γέμιση.
3. Σε ατμό ψήστε τα φιλέτα πέστροφας για 15-20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν καλά.
4. Σε μπλέντερ κτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά και να μοιάζουν σαν πατέ, τα ψημένα φιλέτα, το κρεμώδες τυρί, λίγο ξύσμα από πορτοκάλι, λίγο χυμό πορτοκάλι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
5. Γεμίστε τα Vol au vent με το μείγμα.
6. Γαρνίρετε με χαβιάρι, κομματάκια πορτοκάλι χωρίς φλούδα και κουκούτσια και άνηθο.





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
