Τα vol au vent με πέστροφα Κακοπετριάς του chef Νικόλα Κωνσταντίνου, είναι σκέτη λατρεία (συνταγή)

Αυτά τα vol au vent με πέστροφα Κακοπετριάς, στο εγγυώμαι θα κάνουν θραύση. Έχουν την υπογραφή του καταξιωμένου σεφ, λέκτορα Επισιτιστικών Τεχνών και κριτή μαγειρικής, σε Κύπρο και εξωτερικό, Νικόλα Κωνσταντίνου και είναι μια συνταγή δοκιμασμένη κι εύκολα διαχειρίσιμη που θα σε δικαιώσει για την επιλογή σου, όταν θα την παρουσιάσεις στους καλεσμένους σου. Καλή σου επιτυχία λοιπόν.

Υλικά για 12 μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας 15 Λεπτά | Χρόνος Ψησίματος 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
12 μέτριου μεγέθους vol au vent
300γρ φιλέτο από πέστροφα Κακοπετριάς
200γρ. κρεμώδες τυρί
2γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
Φύλλα άνηθου για γαρνιτούρα
1 μικρό πορτοκάλι Μέρλιν
5γρ. χαβιάρι
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψήστε τα vol au vent στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
2. Αφήστε να κρυώσουν καλά. Ανοίξτε προσεκτικά το πάνω μέρος με ένα κοφτερό μαχαιράκι, για να είναι έτοιμο για τη γέμιση.
3. Σε ατμό ψήστε τα φιλέτα πέστροφας για 15-20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν καλά.
4. Σε μπλέντερ κτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά και να μοιάζουν σαν πατέ, τα ψημένα φιλέτα, το κρεμώδες τυρί, λίγο ξύσμα από πορτοκάλι, λίγο χυμό πορτοκάλι, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
5. Γεμίστε τα Vol au vent με το μείγμα.
6. Γαρνίρετε με χαβιάρι, κομματάκια πορτοκάλι χωρίς φλούδα και κουκούτσια και άνηθο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Château Angelus. Συνέντευξη με την Anna Tkachenko Marie, Export Director Europe του μυθικού οινοποιείουτου Saint-Emilion, με την ευκαιρία της εκπροσώπησης των κρασιών στο νησί από την IconVines (Greek & English)

Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο

Διθύραμβοι για τις τρεις οινογαστρονομικές βραδιές με τον Λευτέρη Λαζάρου στο NissiBlu Beach Resort. Πήγαμε κι εμείς…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή