Barbenheimer: Οι ταινίες Barbie & Oppenheimer, σε ταυτόχρονη προβολή

Barbenheimer ονομάζεται το διαδικτυακό φαινόμενο που ξεκίνησε λόγω της ταυτόχρονης κυκλοφορίας των δυο πολυαναμενόμενων ταινιών Barbie και Oppenheimer. Αυτό το trend αν θέλετε, ξεκίνησε για τον λόγο ότι αυτές οι δυο ταινίες στον πυρήνα τους είναι πολύ ανόμοιες, με τους λάτρεις των ταινιών δράματος να ανυπομονούν για το έργο Oppenheimer και τους λάτρεις των κωμωδιών να ανυπομονούν για την ταινία Barbie, πυροδοτώντας έτσι ένα παιχνιδιάρικο ανταγωνισμό μεταξύ των δυο στρατοπέδων. Στην Fine & Dine λοιπόν λατρεύουμε όλων των ειδών (gerne) ταινίες, γι’ αυτό στην πρεμιέρα των δυο αυτών ταινιών αποφασίσαμε να περάσουμε τη μέρα στον κινηματογράφο.

Πρώτη παράσταση της ημέρας, Oppenheimer:

Η ομάδα της Fine & Dine αφού παρακολούθησε την πολύκροτη ταινία Oppenheimer έχει ένα πράγμα να σου πει, ” μην την χάσεις “. Το γεγονός ότι η διάρκεια της είναι 3 ώρες – η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του συγκλονιστικού σκηνοθέτη Christopher Nolan – δεν πρέπει καν να σε προβληματίσει, γιατί, πίστεψέ με, δε θα κοιτάξεις το ρολόι σου ούτε μια φορά. 

Το πρωταγωνιστικό team, που δε θέλει συστάσεις από εμένα ( Cillian Murphy ως J. Robert Oppenheimer, Emily Blunt ως  Katherine “Kitty” Oppenheimer,  Matt Damon ως Leslie Groves και Robert Downey Jr. ως Lewis Strauss ) πέτυχε υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Christopher Nolan, να μάγεψει, προβλημάτισει και συγκίνησει όλους εμάς. Δράμα, αγωνία, ρομάντζο, ηθικά διλήμματα και αντιπολεμικά μηνύματα, η επίγευση της τρίωρης κινηματογραφικής εμπειρίας.

Στον αντίποδα, Βρετανοί ακτιβιστές δεν κρύβουν την ανησυχία τους, γιατί μπορεί η εν λόγω ταινία να δύναται να επιστήσει την προσοχή στον «πραγματικό και παρόντα κίνδυνο» που θέτουν τα ατομικά όπλα, αλλά ίσως να μην πετυχαίνει να αποτυπώσει την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που στην Ιαπωνία ήταν πολύ πιο τρομακτική  από την καλλιτεχνική μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη, προσπερνώντας έτσι τον ρεαλιστικό ανθρώπινο πόνο που προκάλεσε η βόμβα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η blogbuster ταινία Oppenheimer, αποτελεί για μας κινηματογραφικό σταθμό και αντιπολεμική σημαία που πρέπει όλοι να κρατήσουμε με δυναμισμό, έτσι ώστε ποτέ να μην επαναληφθούν τα όσα τραγικά συνέβησαν στην Ιαπωνία πριν 78 ολάκερα χρόνια. 

Δεύτερη παράσταση της ημέρας, η ταινία Barbie:

Μετά την ταινία Oppenheimer, αλλάξαμε mood και outfit και μπήκαμε στην πρεμιέρα της Barbie. Όπως και προηγουμένως η αίθουσα ήταν κατάμεστη με τον κόσμο. Εδώ η πρωταγωνιστική ομάδα με τους εκπληκτικούς ηθοποιούς Margot Robbie, Ryan Gosling και Will Farrell κατάφερε υπό τις σκηνοθετικές ικανότητες της Greta Gerwig να μας ξεκαρδίσει αλλά και να μας κάνει να προβληματιστούμε. Και δεν υπερβάλλω.

Όσον αφορά την πλοκή της ταινίας, χωρίς να θέλω να κάνω χαλάστρα για όσα άτομα θέλουνε την δούνε, εδώ η Barbie και ο Ken ξεκινούν μια περιπέτεια δραπετεύοντας από τον τέλειο και πολύχρωμο κόσμο της Barbie για να επισκεφτούνε τον πραγματικό κόσμο. Αυτό φέρνει τα άνω κάτω για τους χαρακτήρες της ταινίας, αφού ανακαλύπτουν την ωμή πραγματικότητα του αληθινού κόσμου, κάτι που δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις για αυτούς.

Η ταινία Barbie, για όσους αναρωτιούνται αν πραγματικά αξίζει να την δεις, σε ενημερώνω ότι δεν είναι απλά μια κωμωδία με πανέμορφα σκηνικά, βαμμένα με ζωντανά ροζ χρώματα. Στην ταινία αναλύονται σοβαρά θέματα όπως προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες παγκόσμια, με τα οποία η κάθε γυναίκα σίγουρα μπορεί να ταυτιστεί. 

Είναι μια ταινία που μετά την θέαση της, έχουμε πραγματικά εκτιμήσει διότι πέραν των κωμικών στοιχείων και του χαρούμενου pink τόνου της, υπάρχει ένα σοβαρό και ώριμο μήνυμα το οποίο θα εκτιμήσουν όλα τα άτομα.

Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα λοιπόν να δείτε και τις δύο ταινίες, αφού πρόκειται για δυο μοναδικά διαφορετικές εμπειρίες που εμείς σίγουρα θα θυμόμαστε για πάντα. 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Από σήμερα και για 4 μέρες, Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου, με ελεύθερη είσοδο

Η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Νότιας Λευκωσίας-Ιδαλίου διοργανώνει φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου στο δημοτικό αμφιθέατρο. Τέσσερις ημέρες με τέσσερις οικογενειακές ταινίες  από την Δευτέρα 22 Ιουλίου