
(Restaurant review by Nick Andrew)
Στην απόλυτη καρδιά της Λεωφόρου Πρωταρά, θα βρεις ένα Βραζιλιάνικο εστιατόριο με όνομα και αυθεντικότητα. Το concept του απλό και ξεκάθαρο, με τους σερβιτόρους ‐ gaúchos – μόλις πάρεις θέση στο τραπέζι σου, να σε επισκέπτονται κάθε λίγο και λιγάκι, φέροντες μαζί τους και τις σμίλες τους, κόβοντας μπροστά σου όσο κρέας επιθυμείς, μια, δυο, τρεις φορές ή όσες φορές εσύ γουστάρεις.

Μια επιπρόσθετη κάρτα με ορεκτικά και κυρίως πιάτα στην a la carte τους μορφή, με έμφαση στην Νότια Αμερική, θα ικανοποιήσει αυτούς που θέλουν να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πιάτο φτιαγμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.
Εμείς πάντως σε συμβουλεύουμε να το πας παραδοσιακά, για αυτό πρώτα πρώτα πέρασε από τον ατελείωτο μπουφέ σαλατών και ορεκτικών του βραβευμένου Executive chef των Sunrise Hotels, Αντώνη Αττούνη.

Με το που θα καθίσεις στο τραπέζι, θα καταφτάσουν υπέροχες σε υφή, μπουκίτσες ψωμιού και τραγανές, τηγανιτές πατάτες, αλλά και θα κάνει και την πρώτη του εμφάνιση ο gaucho έχοντας ανά χείρας μια σμίλα με ξεροψημένα εξωτερικά, ζουμερά δε εσωτερικά κομμάτια βοδινής πικάνιας.
Χοιρινός, ιβηρικός λαιμός, τρυφερό rib eye, μοσχομυριστό φιλέτο αρνιού, γκάμον, φτερούγες κοτόπουλου, αλλά και πικάντικο chorizo και εξαίρετο tri tip, οι πειρασμοί των gauchos που δεν θα αντισταθείς. Ο φρέσκος ανανάς στα κάρβουνα, αγγιγμένος με κανέλα, θα είναι το όμορφα γλυκόξινο, επιστέγασμα της βραδιάς.





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
