
(Restaurant review by Nick Andrew)
Στην απόλυτη καρδιά της Λεωφόρου Πρωταρά, θα βρεις ένα Βραζιλιάνικο εστιατόριο με όνομα και αυθεντικότητα. Το concept του απλό και ξεκάθαρο, με τους σερβιτόρους ‐ gaúchos – μόλις πάρεις θέση στο τραπέζι σου, να σε επισκέπτονται κάθε λίγο και λιγάκι, φέροντες μαζί τους και τις σμίλες τους, κόβοντας μπροστά σου όσο κρέας επιθυμείς, μια, δυο, τρεις φορές ή όσες φορές εσύ γουστάρεις.
Μια επιπρόσθετη κάρτα με ορεκτικά και κυρίως πιάτα στην a la carte τους μορφή, με έμφαση στην Νότια Αμερική, θα ικανοποιήσει αυτούς που θέλουν να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πιάτο φτιαγμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.
Εμείς πάντως σε συμβουλεύουμε να το πας παραδοσιακά, για αυτό πρώτα πρώτα πέρασε από τον ατελείωτο μπουφέ σαλατών και ορεκτικών του βραβευμένου Executive chef των Sunrise Hotels, Αντώνη Αττούνη.
Με το που θα καθίσεις στο τραπέζι, θα καταφτάσουν υπέροχες σε υφή, μπουκίτσες ψωμιού και τραγανές, τηγανιτές πατάτες, αλλά και θα κάνει και την πρώτη του εμφάνιση ο gaucho έχοντας ανά χείρας μια σμίλα με ξεροψημένα εξωτερικά, ζουμερά δε εσωτερικά κομμάτια βοδινής πικάνιας.
Χοιρινός, ιβηρικός λαιμός, τρυφερό rib eye, μοσχομυριστό φιλέτο αρνιού, γκάμον, φτερούγες κοτόπουλου, αλλά και πικάντικο chorizo και εξαίρετο tri tip, οι πειρασμοί των gauchos που δεν θα αντισταθείς. Ο φρέσκος ανανάς στα κάρβουνα, αγγιγμένος με κανέλα, θα είναι το όμορφα γλυκόξινο, επιστέγασμα της βραδιάς.
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της