
Μεγάλο πλεονέκτημα στις μέρες μας και ιδίως στο κέντρο της πόλης, να βγαίνεις έξω για ένα ποτάκι ή φαγητό και να σταθμεύεις ακριβώς δίπλα από το εστιατόριό σου. Αυτό είναι το πρώτο plus που θα σημειώσεις κι εσύ στη λίστα σου, άμα πάρεις την παρέα σου για να δοκιμάσεις στο Sono bar restaurant, τα φτιαγμένα με αγάπη και καλές πρώτες ύλες, πιάτα του αξιόλογου σεφ Ανδρέα Μεσσιούρη.


Εμείς πάντως διαλέξαμε να καθίσουμε κάτω από τα αστέρια, στην μακρόστενη βεράντα του μαγαζιού, έναντι από το πλημμυρισμένο με ποτά, bar του και με τη βοήθεια του εμπειρότατου διευθυντή Κωνσταντίνου, φτιάξαμε το μοιρασιάρικό μας μενού. Ένα new age brandy sour για τον Αντώνη, ξυνιστέρι για έμενα και με μια Μαλαγουζιά στο κρασοπότηρό της η Δήμητρα, εκκινάμε το γευστικό μας ταξίδι μαζί με ορθά τηγανισμένους και με όμορφη παρουσίαση στο πιάτο, κολοκυθοκεφτέδες, συνοδευμένους με ξινόκρεμα.

Πολύ καλή, δροσερή και καλοκαιρινή η πιο trendy σαλάτα των τελευταίων ετών – και όχι μόνο στην Κύπρο – η σαλάτα με κρεμώδες τυρί μπουράτα, ντοματίνα και σπιτικά κρουτόν, με το κραμπλ ελιάς και το pesto vinegraite να δίνουν τη μαγεία στη γεύση.

Το πιάτο ημέρας, ο φρεσκότατος κρανιός, που θα φορτώσει κι εσένα με Ω3, έφτασε όμορφα ψημένος και ζουμερός, γαρνιρισμένος με εξαίρετο πουρέ από αρακά και λαχανικά. Όμορφο ψήσιμο και στο σνίτσελ κοτόπουλου, που κάθε φορά που το τρώω ‘’φεύγω’’ για Βιέννη, που αφίχθη συνοδευμένο με πουρέ πατάτας και εποχιακή σαλάτα. Γνωρίζω εδώ και χρόνια την ζαχαροπλαστική δεινότητα του ταλαντούχου σεφ Ανδρέα Μεσσιούρη και ψες όντως αυτό αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά στην πράξη.

Ο λόγος για το αριστουργηματικό και απίστευτα πολλών διαδικασιών, επιδόρπιο πιάτου, το Lemon tart, δομημένο με ισορροπημένης οξύτητας, κρέμα λεμονιού, τραγανές μαρέγκες, κραμπλ από πιστάτσιο και hazelnut paste.


Δημιουργικό και υψηλής τεχνικής και το δεύτερο γλυκό πιάτου, το rice pudding, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ρολαρισμένο biscuit tuile, που μέσα του ο σεφ έκλεισε με μαεστρία, πουτίγκα ρυζιού, καραμελωμένα σύκα, με όλο το σύνολο να απογειώνεται με υπέροχη σε υφή και αρώματα, raspberry marmalade.
Θεμιστοκλή Δέρβη 6, Λευκωσία, 1066
22 256644





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
