
Είναι κάτι ντολμάδες αυτοί, που όταν τους πρωτοείδαμε στο βραβευμένο εστιατόριο Rous, δε θέλαμε πραγματικά να τους χαλάσουμε. Τα αρώματά τους όμως, τρύπησαν τα ρουθούνια μας, οι σιελογόνοι μας αδένες ταράχτηκαν και πήραμε την απόφαση να τους γευτούμε. Εκεί ήτανε που ζητήσαμε τον καταξιωμένο και πολύπειρο, σε εστιατόρια με αστέρια Michelin, σεφ Τριαντάφυλλο Σουλιώτη, για να του σφίξουμε θερμά το χέρι και να τον παρακαλέσουμε να μοιραστεί μαζί μας, τα μυστικά της συνταγής του. Κι έτσι έγινε. Δικιά σου λοιπόν, με πολλή αγάπη από εμάς, μα κυρίως από τον σεφ και την ομάδα του. Καλή σου επιτυχία!

Συνταγή για ντολμάδες θαλασσινών
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. Ρύζι καρναρόλι
200 γρ. Εσαλότς
50 ml ελαιόλαδο
400 ml λευκό κρασί
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
300 γρ. Λευκές γαρίδες, ψιλοκομμένες ( ή γαρίδες τίγρης)
110 γρ. μύδια, ψιλοκομμένα
300 γρ. Χταπόδι, ψημένο, ψιλοκομμένο
500 ml μπισκ (ζωμός οστρακοειδών)
500 ml υγρό από μύδια
500 ml ντομάτα κονκασέ και χυμό
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για το τέλος)
Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο
Μισό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμός από 1 λεμόνι
Μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Αλάτι, κατά βούληση

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ


Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David
