
Ο βραβευμένος σεφ του M Fusion στο Four Seasons Hotels, μάς λέει τα μυστικά του για το ταρτάρ σολομού του, το οποίο έχει μαγέψει τους καυστικές κάλυκες, όσων το έχουν δοκιμάσει.
ΜΕΙΓΜΑ ΣΟΛΟΜΟΥ:
100g ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΑΚΙΑ
ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
30ml ΛΑΔΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΛΑΪΜ
20ml ΧΥΜΟ ΛΑΪΜ
ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ ΕΣΠΕΛΕΤ
ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΜΑΖΙ. ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΑΡΤΑΣ:
ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑΡΤΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΤΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΤΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΠΙΕΣΤΕ ΚΑΙ ΨΗΣΤΕ ΣΤΟΥΣ 180C ΓΙΑ 15′
ΖΕΛΕ ΜΗΛΟΥ:
125ml ΧΥΜΟ ΜΗΛΟΥ
4g ΖΕΛΑΤΙΝΗ
ΧΥΜΟ ΛΑΪΜ
ΒΑΛΤΕ 25ml ΧΥΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΕ. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗ ΖΕΛΑΤΙΝΗ. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ. ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ. ΟΤΑΝ ΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ ΖΕΛΕ. ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ:
120g ΛΑΔΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
60g ΣΟΓΙΑ
4g ΑΛΑΤΙ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΥΡΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ. ΒΑΛΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΡΑΠΑΝΑΚΙ ΛΕΠΤΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΕΔΩΔΙΜΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
ΦΥΛΛΑ ΣΕΛΕΡΙ
ΒΛΑΣΤΟΙ ΜΠΙΖΕΛΙΟΥ
ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΣΙΟΥΣ
ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ:
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΑΡΤΑΣ. ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ
(Recipe in English)
Divine salmon tartare by award-winning chef Stavros Kakofengitis
The award-winning chef of M Fusion at Four Seasons Hotels reveals the secrets behind his salmon tartare, which has enchanted the taste buds of those who have tried it.
SALMON TARTARE
SALMON MIXTURE:
100GR SALMON CUT IN SMALL CUBES
CHIVES CHOPPED
30 ML BASIL OIL
LIME ZEST
20 ML LIME JUICE
BASIL CHOPPED
SALT
ESPELET
MIX ALL THE INGREDIENTS TOGETHER. KEEP IN THE FRIDGE.
TART SHELL:
SPRING ROLL PASTE CUT ROUND SHAPE
PLACE THE PASTE IN THE TART FORM AND PUT ANOTHER ONE TART ON TOP. PRESS AND BAKE AT 180C FOR 15’’
APPLE JELLY:
125ML APPLE JUICE
4GR GELLANTINE
LIME JUICE
PUT 25 ML JUICE IN A POT AND BRING TO SIMMER. ADD THE GELATINE. ADD THE REST OF THE JUICE AND MIX WITH FUET. PUT IN THE FRIDGE TO SET. WHEN ITS SET BRAKE THE GEL WITH FUET. KEEP IN THE FRIDGE
BASIL MAYONNAISE:
120GR BASIL OIL
60GR SOYA
4GR SALT
WITH A HAND BLENDER ADD SLOWLY THE BASIL OIL. PUT IN THE FRIDGE.
GARNISHES:
RADISH SHAVED
FLOWERS
CELERY LEAVES
PEA SHOOTS
CASHEW NUTS CHOPPED
TO PLATE:
ADD THE SALMON MIXTURE IN THE TART SHELL. PUT THE APPLE GELL AND THE BASIL MAYONESE AND GARNISH
Σας το ‘χουμε ξαναπεί και είναι πια κοινό μυστικό. Η γαστρονομική εμπειρία στο λακαταμίτικο hot spot, το Jasmine Gastrobar, είναι διαφορετική, μοναδική κι αξιομνημόνευτη. Λίγο
Η σχετικά νέα σειρά της υπηρεσίας streaming της Apple, Apple TV+ προκάλεσε μια «διαδικτυακή φρενίτιδα» με τον δεύτερο της κύκλο να τελειώνει με το επεισόδιο
Μας το ‘χανε παινέψει φίλοι και γνωστοί. Μεζεκλήδες και νηστεύοντες που έχουν γευστικές απαιτήσεις, αποζητούν χωριάτικες γεύσεις, καλούδια του βουνού και του κάμπου, μαγειρεμένα και
Ως γνωστό, ο οδηγός Michelin εκτός από αστέρια στα καλύτερα, με διαφορά εστιατόρια μιας χώρας, δίνει πλέον και Κλειδιά Michelin στα καλύτερά της ξενοδοχεία. Με
Όταν ένα πιάτο, με την άφιξή του στο τραπέζι σου, σε ωθεί να σταματήσεις ότι κάνεις για να το αποτυπώσεις φωτογραφικά, τότε μιλάμε για δημιουργία.