Καφέ στη χόβολη θα σου ψήσουν στο Capo Bay

Η ουρά από ντόπιους και ξένους επισκέπτες στο νησί μας, που στεκόταν υπομονετικά στο εστιατόριο Elea, στο οποίο προσφέρεται το πρόγευμα του ξενοδοχείου Capo Bay στον Πρωταρά, μου κέντρισε την περιέργεια.
 
Μπήκα κι εγώ στην παρέα τους, για να ανακαλύψω ότι στήθηκαν στη σειρά για να ζήσουν την εμπειρία του αυθεντικού κυπριακού καφέ, ψημένου στη χόβολη. Σε μπρίκι, δηλαδή, που βυθίζεται μέσα σε ζεστή άμμο.
 
Άλλοι ήθελαν να τον φτιάξουν μόνοι τους, άλλοι ζητούσαν βοήθεια από το προσωπικό και άλλοι, απλά απολάμβαναν τις εικόνες από τα παλιά, που ξανάρθαν στο σήμερα. Ένα μεγάλο εύγε στους διευθύνοντες του ξενοδοχείου που φροντίζουν να θυμίζουν στους παλαιότερους και να διδάσκουν τους νεότερους, αλλά και τους ξένους επισκέπτες στο νησί μας, τις παραδόσεις του τόπου μας. 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,