Ο  Άγγελος Ραζής, εκθέτει τη δουλειά του στην GOLDEN GALLERY BY KAPATAYS

Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει την ατομική έκθεση του καταξιωμένου Έλληνα εικαστικού Άγγελου Ραζή.

Ο Άγγελος Ραζής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943. Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Α.Σ.Κ.Τ. (1968 – 1973) στα εργαστήρια του Ν. Νικολάου και Κ. Γραμματόπουλου. Μεταγενέστερα, ασχολήθηκε με την αγιογραφία και τη μελέτη της δυτικής τέχνης κατά τη διαμονή του στη Γαλλία.

 

Χαρακτηριστικά στοιχεία της ζωγραφικής του είναι η ρεαλιστική απεικόνιση του οικείου περιβάλλοντος και των βιωματικών εμπειριών του. Νεκρές φύσεις, λουλούδια, παιδικά παιχνίδια, μαγιάτικα στεφάνια και χρηστικά αντικείμενα, σαν απομεινάρια μιας άλλης εποχής, αποδίδονται με αμεσότητα και φυσική εκφραστικότητα. Δωμάτια και άλλοι εσωτερικοί χώροι συνάθροισης, επικοινωνούν με εξωτερικά τοπία μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα, ενώ μικρά και συχνά ευτελή αντικείμενα, τοποθετημένα σε αραιή διάταξη στον χώρο, πλαισιώνουν την έμπνευση του ζωγράφου και τη θεματική των έργων του.

Ο Ραζής με τις αυστηρές του συνθέσεις, την έμφαση στις τονικές διαβαθμίσεις των χρωμάτων και τη λεπτομερή σχεδίαση, σκηνοθετεί, σκηνογραφεί και διηγείται τις ιστορίες του με ποιητικό ρεαλισμό. Η χρήση του φωτός στα έργα του, τονίζει την προσωπική ευαισθησία του, ενώ παράλληλα αφενός διασυνδέει τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο – κόσμο και αφετέρου μετουσιώνει τα αντικείμενά του σε μικρά «λατρευτικά τοτέμ», σε «σύγχρονα προσευχητάρια».  Μέσα από τη χωρίς σκοπιμότητες ζωγραφική του, αλλά γεμάτη συμβολικές προεκτάσεις, ο Άγγελος Ραζής καταφέρνει να δημιουργήσει μια νοσταλγική διάθεση και ουσιαστικά να «επιβάλει» την αίσθηση της γαλήνης και της ψυχικής ηρεμίας στον θεατή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα. Ειρήνη Πική, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στην Golden Gallery by Kapatays, στις 7:30 μ.μ., παρουσία του καλλιτέχνη. Διάρκεια έκθεσης 14 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2023.

Golden Gallery by Kapatays

 Μνασιάδου 8, 1065 Λευκωσία, 22665727

www.goldengallerycy.com

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,