Ο εξωτικός Μπάλος της Κρήτης: Ίσως η πιο διάσημη λιμνοθάλασσα της Ελλάδας

Στην καρδιά της βορειοδυτικής άκρης της Κρήτης, στην εκπληκτική χερσόνησο της Γραμβούσας, ανακυμαίνει ο Μπάλος – μια λιμνοθάλασσα που λάμπει σαν περίγραμμα μυθικού καμένου γυαλιού. Κατακτώντας την αγκαλιά της χερσονήσου, ανήκει διοικητικά στον δήμο Κισάμου, με την απόσταση από το Καστέλι Κισσάμου να μετράται σε 17 εντυπωσιακά χιλιόμετρα.

Τα νερά του χορεύουν μεταξύ των αγκώνων της Γραμβούσας, στην συντροφιά του μυστηριώδους Γεροσκίνου και της βραχώδους Τηγάνι. Ανάμεσα σε αυτούς τους περιβόλους της φύσης, η λιμνοθάλασσα διακρίνεται για τα ρηχά της νερά και τη λευκή άμμο, που σε σημεία παίρνει ροζ αποχρώσεις, χάρη στα θρυμματισμένα οστράκα και κοράλλια.

Ο Μπάλος εκτοξεύεται στο προσκήνιο ως η πιο εξαιρετικά απαθανατισμένη παραλία της Κρήτης, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όλων των ταξιδιωτικών εξερευνητών που εστιάζουν στην ελληνική επικράτεια. Με τα γαλαζοπράσινα νερά του, την άγρια φυσική ομορφιά και τον παραδεισένιο τοπίο που υπογραμμίζει την εξωτική του φύση, ο Μπάλος αναμφισβήτητα ξεχωρίζει.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, χιλιάδες επισκέπτες πλημμυρίζουν την περιοχή, φθάνοντας κυρίως μέσω των φεριών που κατευθύνονται από το λιμάνι της Κισσάμου. Η ευλογημένη χερσόνησος της Γραμβούσας αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον υγρό βιότοπο του δικτύου Natura 2000, με την εξαιρετική ομορφιά της να καλύπτει απόλυτα την φύση του.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,