Πήγαμε πρώτοι πρώτοι στα δοκιμαστικά του καινούριου μενού του Ventuno Aperitivo στη Λεμεσό και σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας γευστικές εντυπώσεις. Οι πρώτες εντυπώσεις που κάθε φορά σε κάνουν να νιώθεις ευγνώμων που είσαι στο Ventuno, είναι σαφώς αυτές που πηγάζουν από την εμβληματική του τοποθεσία. Location, location, location. Το πρώτο μαγαζί στην αρχή του γεμάτου ζωή, Μώλου της Λεμεσού και κυριολεκτικά μέσα στην εστιατορική πολιτεία του Παλιού Λιμανιού.
Οι προβλήτες, η θάλασσα και τα βαπόρια της, ο ουρανός και η αέναη κίνηση των περαστικών, είναι όλα μαζί ένα φωτογραφικό παζλ που κάνει τον οποιοδήποτε θαμώνα στο Ventuno να αποσβολώνεται πρώτα με αυτό, πριν φτάσουν κοντά του τα ιταλικής κατεύθυνσης, πειραγμένα όμορφα πιάτα του executive chef Φίλιππου Κωνσταντινίδη και του εμπειρότατου συνεργάτη του Χριστάκη Κυριακού. Το τραπέζι μας κάτω από τα μπλεγμένα με μικροσκοπικά λαμπιόνια, μαστιχόδεντρα, φάτσα με την ξύλινη αποβάθρα και τη θάλασσα, ονειρικό, όπως ονειρικό ήταν και το κοκτέιλ του νεαρού ταλαντούχου mixologist, που μάς μάγεψε με το Puerto Rico cocktail του και τις επιτυχημένες μίξεις αγαύης, τεκίλας, πορτοκαλιού και τσίλι.
Ο διευθυντής και συνάμα βραβευμένος παγκύπρια sommelier Μάριος Κωνσταντινίδης και ο συνεργάτης του σε θέματα οινικής κουλτούρας Θανάσης Γεράσης, επιλήφθηκαν τα του οινικού παντρέματος με τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα του καινούριου μενού, που λανσάρεται σε λίγες μέρες. Πολύ δροσερή και καλοκαιρινή αρχή με σαλάτα με τυρί μπουράτα, σικελιανά ντοματίνια, πέστο και ρόκα, αλλά και πολύ δυνατή συνέχεια με μια σαλάτα που προβλέπω να γίνεται best seller από τις πρώτες μέρες. Συντελεστές της τα τραγανά, ποικίλα λαχανικά, τα φασολάκια, οι ορθά ψημένες γαρίδες, το αχλάδι και το τραγανό προσιούτο, όλα δεμένα με βινεγκρέτ λευκού βαλσαμικού ξιδιού. Οι λάτρεις του βοδινού καρπάτσιο θα κάνουν πολλά like και post για το εξαίρετης ποιότητας κρέας που έχει λεπτοκοπεί και γαρνιριστεί με αγκινάρες τουρσί, ρόκα, λάδι τρούφας, λάιμ, τυρί πεκορίνο και διακριτικές σε οξύτητα, μοριακές πέρλες βαλσαμικού ξιδιού.
Τα ορθά θωρακισμένα νιόκι, θα τα απολαύσεις a la carbonara, πασπαλισμένα με κουαντσάλε, ενώ η fregola θα καταφτάσει, όμορφη σε παρουσίαση, νοτισμένη με σοτέ μικρόφυλλο σπανάκι, καπελωμένα όλα με τραγανές γαρίδες, ‘’ντυμένες’’ με κανταΐφι. Για το τέλος, δεν το συζητώ. Το τιραμισού του Ventuno γράφει καθημερινά ιστορία, γιατί πρώτα απ’ όλα είναι φρεσκότατο, αλλά πρωτίστως γιατί απογειώνεται στο στόμα με αμαρέτο και ένα σφηνάκι εσπρεσάκι που θα το ρίξουνε στο πιάτο τα παιδιά του σέρβις μπροστά σου.
Και αφού μιλάμε και για το σέρβις, έχω να σου πω τα καλύτερα. Οφθαλμοφανής η αγάπη τους για αυτό που κάνουν, δεμένη ως ομάδα, το ειλικρινές χαμόγελο το έχουνε στο τσεπάκι τους και γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Αξιοσημείωτο, που δεν το βλέπω πάντοτε και παντού, ήταν κατά τη χθεσινή μου επίσκεψη και η διακριτική παρουσία του ιδιοκτήτη στο χώρο. Μια παρουσία που ενδυναμώνει το προσωπικό, συμπαραστέκεται και διδάσκει την ομαδικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό.
Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός
25 340100
Τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, θα έχουμε γι’ ακόμα μια φορά την ευκαιρία να ζήσουμε μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία στην καρδιά της Λεμεσού στο πλαίσιο της
Έρωτας, φυσικά και η διαδρομή για να φτάσεις από την είσοδο του εμβληματικού ξενοδοχείου, μέχρι και τον γαστρονομικό σου προορισμό. Μονοπάτια, κρυμμένα κυριολεκτικά μέσα στο
Ωραία που ‘ναι η Κυριακή, άμα βάλεις όμως στο πρόγραμμά σου κάτι το διαφορετικό ή κάτι το οικείο που σε κάνει εσένα κι όσους αγαπάς,
Καλό χοιρινό κρέας, κόκκινο κρασί, Κουμανδαρία και ξηρός κόλιανδρος, οι βασικοί συντελεστές του βραβευμένου σεφ Σάββα Σάββα, που θα μας μάθει σήμερα να φτιάχνουμε τα
Η οδός Στασικράτους στη Λευκωσία, έχει να παινεύεται και για το Νοερά της. Κι αν με ρωτάς να σου πω περί τίνος πρόκειται, έχω να
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, θα έχουμε γι’ ακόμα μια φορά την ευκαιρία να ζήσουμε μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία στην καρδιά της Λεμεσού στο πλαίσιο της
Έρωτας, φυσικά και η διαδρομή για να φτάσεις από την είσοδο του εμβληματικού ξενοδοχείου, μέχρι και τον γαστρονομικό σου προορισμό. Μονοπάτια, κρυμμένα κυριολεκτικά μέσα στο
Ωραία που ‘ναι η Κυριακή, άμα βάλεις όμως στο πρόγραμμά σου κάτι το διαφορετικό ή κάτι το οικείο που σε κάνει εσένα κι όσους αγαπάς,
Καλό χοιρινό κρέας, κόκκινο κρασί, Κουμανδαρία και ξηρός κόλιανδρος, οι βασικοί συντελεστές του βραβευμένου σεφ Σάββα Σάββα, που θα μας μάθει σήμερα να φτιάχνουμε τα
Η οδός Στασικράτους στη Λευκωσία, έχει να παινεύεται και για το Νοερά της. Κι αν με ρωτάς να σου πω περί τίνος πρόκειται, έχω να