Κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι θα θες να φτιάξεις κι εσύ, μόλις διαβάσεις την συνταγή του Παύλου Κολώτα – Executive Chef Atlantica Mare Village Paphos. Ένα μεζεδάκι, απίστευτα γευστικό, που έχει γίνει viral, από ντόπιους και επισκέπτες στο νησί μας, που έχουν δοκιμάσει τα μεζεδάκια της νεοαφιχθείσας ταβέρνας Μεζήν, στον γραφικό Κάθηκα.
Μια ταβέρνα, που φτιάχτηκε με αγάπη και πάθος για γεύσεις που ξυπνούν μνήμες, από το ζεύγος των ιδιοκτητών, την Ελένη Καίσσαρη και τον σεφ Παύλο Κολώτα, που έχει κερδίσει τις καλύτερες των εντυπώσεων. Κι αν θες να μάθεις για το πώς γεννήθηκε το όνομα Μεζήν, σε ενημερώνω ότι κι εγώ την ίδια απορία είχα, την υπόβαλα στον σεφ και σου την παρουσιάζω αυτούσια:
“Μεζές είναι η ποικιλία από πιάτα που σερβίρονται για να συνοδέψουν ένα κρασί ή οποιοδήποτε άλλο ποτό. Η λέξη προέρχεται από τα Περσικά – ΜΑΖΕ – που σημαίνει γεύση. ΖΗΝ – “ζείν” – σημαίνει ζωή και επειδή χωρίς καλό φαγητό δεν ζούμε, προέκυψε το ΜΕΖΗΝ…. Ένας χώρος όπου θα απολαύσετε γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις”.
Μια τέτοια ανάμνηση, θα ξυπνήσουν και οι κολοκυθοκεφτέδες του Μεζήν. Καλή σας απόλαυση, είτε φτιάχοντάς τους εσύ, είτε απολαμβάνοντάς τους στο Μεζήν.
Κολοκυθοκεφτέδες με Τζατζίκι:
Υλικά για 4 άτομα
Για τους κολοκυθοκεφτέδες:
• 1 κιλό κολοκυθάκια, ελαφρά τσιγαρισμένα και στραγγισμένα
• 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 400 γρ θρυμματισμένη φέτα
• 200 γρ πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη
• ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• Αλάτι-πιπέρι
• Λίγο αλεύρι, 5 αυγά και φρυγανιά για το πανάρισμα
• Λάδι για το τηγάνισμα
Για το τζατζίκι:
• 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
• 400 γρ αγγουράκια τριμμένα, αλατισμένα και στραγγισμένα
• ¼ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• Λίγο ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
• ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
• Ζυμώνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε σε μπαλίτσες. Τοποθετούμε τις μπαλίτσες στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
• Ενώνουμε σε ένα μπόλ τα υλικά όλα για το τζατζίκι.
• Μετά παίρνουμε τις μπαλίτσες από την κατάψυξη και με την σειρά περνούμε από αλεύρι, αυγό και φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι και σερβίρουμε μαζί με το τζατζίκι.
Παύλος Κολώτας
Executive Chef
Atlantica Mare Village Paphos
Στο Holy Cow neocanteen, στην πόλη του Ζήνωνα, δεν πας μια φορά. Πας και ξαναπάς, παίρνεις και τους φίλους σου και μάλιστα αυτούς που εκτιμάνε
Δυο εντυπωσιακά αστρικά φαινόμενα, θα είναι ορατά εν μέρει και με γυμνό μάτι, στις 21 Ιανουαρίου και στις 28 Φεβρουαρίου 2025. Οι λάτρεις της αστρονομίας,
Σύμφωνα με την Έκθεση για το μέλλον των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), περισσότεροι από 4 στους 10 εργοδότες δήλωσαν ότι θα κόψουν θέσεις
Ένα μεγάλο μπαμπά και μάλιστα με ρούμι, θα φτιάξεις κι εσύ, άμα διαβάσεις καλά καλά τη συνταγή του βραβευμένου σεφ Σάββα Σάββα. Μια συνταγή αγαπησιάρικη,
Τα θετικά τουριστικά δεδομένα του νησιού, ιδιώς αυτά του 2024, δε θα μπορούσαν παρά να προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις, ιδίως στο πτητικό οργανόγραμμα πολλών εταιριών, που