Συνταγή για τους λαχταριστούς  κολοκυθοκεφτέδες της ταβέρνας Μεζήν στον Κάθηκα

Κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι θα θες να φτιάξεις κι εσύ, μόλις διαβάσεις την συνταγή του Παύλου Κολώτα – Executive Chef Atlantica Mare Village Paphos. Ένα μεζεδάκι, απίστευτα γευστικό, που έχει γίνει viral, από ντόπιους και επισκέπτες στο νησί μας, που έχουν δοκιμάσει τα μεζεδάκια της νεοαφιχθείσας ταβέρνας Μεζήν, στον γραφικό Κάθηκα.

Μια ταβέρνα, που φτιάχτηκε με αγάπη και πάθος για γεύσεις που ξυπνούν μνήμες, από το ζεύγος των ιδιοκτητών, την Ελένη Καίσσαρη και τον σεφ Παύλο Κολώτα, που έχει κερδίσει τις καλύτερες των εντυπώσεων. Κι αν θες να μάθεις για το πώς γεννήθηκε το όνομα Μεζήν, σε ενημερώνω ότι κι εγώ την ίδια απορία είχα, την υπόβαλα στον σεφ και σου την παρουσιάζω αυτούσια:

“Μεζές είναι η ποικιλία από πιάτα που σερβίρονται για να συνοδέψουν ένα κρασί ή οποιοδήποτε άλλο ποτό. Η λέξη προέρχεται από τα Περσικά – ΜΑΖΕ – που σημαίνει γεύση. ΖΗΝ – “ζείν” – σημαίνει ζωή και επειδή χωρίς καλό φαγητό δεν ζούμε, προέκυψε το ΜΕΖΗΝ…. Ένας χώρος όπου θα απολαύσετε γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις”.

Μια τέτοια ανάμνηση, θα ξυπνήσουν και οι κολοκυθοκεφτέδες του Μεζήν. Καλή σας απόλαυση, είτε φτιάχοντάς τους εσύ, είτε απολαμβάνοντάς τους στο Μεζήν.

Κολοκυθοκεφτέδες με Τζατζίκι:

Υλικά για 4 άτομα

Για τους κολοκυθοκεφτέδες:

• 1 κιλό κολοκυθάκια, ελαφρά τσιγαρισμένα και στραγγισμένα
• 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 400 γρ θρυμματισμένη φέτα
• 200 γρ πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη
• ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• Αλάτι-πιπέρι
• Λίγο αλεύρι, 5 αυγά και φρυγανιά για το πανάρισμα
• Λάδι για το τηγάνισμα

Για το τζατζίκι:

• 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
• 400 γρ αγγουράκια τριμμένα, αλατισμένα και στραγγισμένα
• ¼ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• Λίγο ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
• ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

• Ζυμώνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε σε μπαλίτσες. Τοποθετούμε τις μπαλίτσες στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
• Ενώνουμε σε ένα μπόλ τα υλικά όλα για το τζατζίκι.
• Μετά παίρνουμε τις μπαλίτσες από την κατάψυξη και με την σειρά περνούμε από αλεύρι, αυγό και φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι και σερβίρουμε μαζί με το τζατζίκι.

Παύλος Κολώτας
Executive Chef
Atlantica Mare Village Paphos 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό τους…

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό

RiNNOVATE. Το απόλυτο συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη στην περιοχή της Αμμοχώστου – Συνέντευξη με τον συνδιοργανωτή Κυριάκο Αττούνη

Το Ίδρυμα Ignite, με ιδιαίτερη περηφάνια ανακοινώνει τη διοργάνωση του συνεδρίου RiNNOVATE, μια οραματική εκδήλωση αφιερωμένη στη διερεύνηση του μέλλοντος της περιφερειακής ανάπτυξης στην περιοχή