
Είναι ένα τυρί που το έχουμε λατρέψει. Όχι μόνο εμείς. Σε όλο τον κόσμο θα το βρεις να φιγουράρει, κυρίως ως το τυροκομικό προϊόν σε σαλάτες, παρέα με ντοματίνια, micro greens και λάδι ή πέστο βασιλικού. Σε ζυμαρικά και πίτσα, ακόμη και σε αποδομημένα γλυκά.
Μα γιατί αρέσει τόσο πολύ; Ο πρώτος λόγος είναι για εμένα η κρεμώδης, βουτυρένια του υφή, που δίνει στο στόμα μια αίσθηση γλύκας, αλλά και δροσιάς. Ένα προϊόν εύκολο στην κοπή, που βοηθά στο sharing, το οποίο λειτουργεί συνάμα, κάτω από προϋποθέσεις και ως σος. Τέλος, είναι ένα τυρί που απορροφά εύκολα λόγω της υφής του, τα αρωματικά βινεγκρέτ ή λάδια που επιλέγει ο σεφ.
Πώς φτιάχνεται;
Φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα στην περιφέρεια της Puglia και έχει επίσημα αναγνωρισθεί από το 2016 ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) με την ονομασία Burrata di Andria I.G.P.
Τώρα, φυσικά, φτιάχνεται και σε άλλα μέρη της Ιταλίας, μέχρι και στις Η.Π.Α. Η τιμή, που είναι κάπως υψηλή, οφείλεται στο ότι είναι χειροποίητο προϊόν που φτιάχνεται με πάστα μοτσαρέλλας εξωτερικά – σαν πουγκί – η οποία γεμίζεται με κρέμα γάλακτος και μικροτεμάχια μοτσαρέλλας.
Όταν το πρόσημο είναι η αριστεία, ανάμενε τα καλύτερα. Και στο Salt & Fire, στον Άγιο Ιωάννη Λευκωσίας – που το ’χει αποδείξει εμπράκτως από
Μια νέα ταινία-έκπληξη έρχεται να ταράξει τα νερά του Netflix — και το κοινό δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από την οθόνη! Το
Σκληραίνει τη στάση της η αεροπορική εταιρεία – Μηδενική ανοχή σε ανάρμοστη συμπεριφορά εν πτήσει Ακριβά θα πληρώνουν στο εξής οι επιβάτες της Ryanair που
Το ζήτησες, το ‘χες ανάγκη, το κυνήγησες και η επιθυμία σου εισακούστηκε ευθύς. Το βραβευμένο Ethimo σου κάνει πλέον τραπέζι και τα μεσημέρια. Έτσι για
Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή τους, οι Φούρνοι Ζορπάς πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερη εκδήλωση προς τιμήν του προσωπικού τους, σηματοδοτώντας την