![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Οι αριθμοί προσέλευσης τουριστών, μιλούν από μόνοι τους. Η Γαλλία, η πρώτη χώρα παγκοσμίως σε προσέλκυση τουριστών (σχεδόν 80 εκατομμύρια ετησίως), προβλέπεται, αν όχι από εφέτος, αλλά λίαν συντόμως, ότι θα χάσει την πρωτιά από τη γειτονική Ισπανία.
Οι λόγοι πολλοί, με τους ειδικούς να το δικαιολογούν με το αυτονόητο. Η Ισπανία είναι ένας value for money προορισμός. Λογικές τιμές για διαμονή, διακίνηση, φαγητό, πολιτιστικές εκδηλώσεις και όχι μόνο, σε αντίθεση με τη Γαλλία, που ακόμη και οι ίδιοι οι ντόπιοι δηλώνουν τη δυσφορία τους για τις πληθωριστικές τάσεις.
Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, είδε αυτή την τάση και αποφάσισε την επιπλέον επένδυση 5 δις ευρώ στην Ισπανία, μέχρι και το 2030.
Στόχος της Ryanair είναι να αυξήσει τα δρομολόγιά της από 730 σε 1000 μέσα στα επόμενα 6 χρόνια, αλλά και να ενισχύσει τον στόλο της με 33 νέα, πιο οικολογικά και λιγότερα κοστοβόρα σε καύσιμα αεροπλάνα, αλλά και να ανοίξει 5 νέες βάσεις.
Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι την παρούσα στιγμή η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί 82 δρομολόγια στους αιθέρες τις Ισπανίας, ενώ η χώρα αποτελεί διαμετακομιστικό σταθμό για 29 χώρες μέσω 700 δρομολογίων. Για τις ανάγκες της τόσο έντονης δραστηριοποίησης της Ryanair στην Ισπανία, εργοδοτεί πέρα των 6500 υπαλλήλων.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κατεβαίνει ξανά στο νησί μας σε λίγες μέρες για να μας τραγουδήσει τις μεγαλύτερές του επιτυχίες. Στο ρεπερτόριό του και με ιδιαίτερη
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου