![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
To ψάρι στο Limanaki, του αγαπημένου σου Amathus Beach Hotel Limassol, εκτός από φρέσκο, είναι, πώς να το πούμε; Είναι αλλιώς!! Πρώτα πρώτα, η θάλασσα είναι παραδίπλα. Τι παραδίπλα δηλαδή; Σκάει λίγα μέτρα μακριά σου.
Το ψαράκι το βλέπεις στις βιτρίνες και στα ενυδρεία. Πιο φρέσκα και γουρλωμάτικα ψάρια, δεν υπάρχουνε. Κι από εκεί τα παίρνουνε οι σεφ, στα μαγειρεύουνε, άμα θες κλασικά, στο τηγάνι ή στη σχάρα ή στα μεταμορφώνουν με τα μαγικά τους, δημιουργικά πινέλα.
Άμα πας πάντως βάλε στο μενού σου τη σπανακοσαλάτα με παντζάρι, χέλι, γιαούρτι και βινεγκρέτ από σιέρι, τα τραγανά γαριδάκια με λεμονάτο aioli και μαϊντανό, που άμα θες, τα βουτάς και στον ανάλαφρο λευκό ταράμα με αυγά σολομού.
Το χτένι θα στο φέρουν στο όστρακό του, παντρεμένο με κρέμα αγκινάρας, μα το μεγάλο καλαμάρι και το κυπριακό φαγκρί, πρέπει να μοσχομυρίσει σχάρα. Μετά από το ψάρι, καφεδάκι και τελειώνεις με βραβευμένο κριτσανιστό κιουνεφέ.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κατεβαίνει ξανά στο νησί μας σε λίγες μέρες για να μας τραγουδήσει τις μεγαλύτερές του επιτυχίες. Στο ρεπερτόριό του και με ιδιαίτερη
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου