To ψάρι στο Limanaki, του αγαπημένου σου Amathus Beach Hotel Limassol, εκτός από φρέσκο, είναι, πώς να το πούμε; Είναι αλλιώς!! Πρώτα πρώτα, η θάλασσα είναι παραδίπλα. Τι παραδίπλα δηλαδή; Σκάει λίγα μέτρα μακριά σου.
Το ψαράκι το βλέπεις στις βιτρίνες και στα ενυδρεία. Πιο φρέσκα και γουρλωμάτικα ψάρια, δεν υπάρχουνε. Κι από εκεί τα παίρνουνε οι σεφ, στα μαγειρεύουνε, άμα θες κλασικά, στο τηγάνι ή στη σχάρα ή στα μεταμορφώνουν με τα μαγικά τους, δημιουργικά πινέλα.
Άμα πας πάντως βάλε στο μενού σου τη σπανακοσαλάτα με παντζάρι, χέλι, γιαούρτι και βινεγκρέτ από σιέρι, τα τραγανά γαριδάκια με λεμονάτο aioli και μαϊντανό, που άμα θες, τα βουτάς και στον ανάλαφρο λευκό ταράμα με αυγά σολομού.
Το χτένι θα στο φέρουν στο όστρακό του, παντρεμένο με κρέμα αγκινάρας, μα το μεγάλο καλαμάρι και το κυπριακό φαγκρί, πρέπει να μοσχομυρίσει σχάρα. Μετά από το ψάρι, καφεδάκι και τελειώνεις με βραβευμένο κριτσανιστό κιουνεφέ.
Εκεί, στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Λευκωσίας κι εκεί που ο παλμός των γραφικών γειτονιών αντηχεί πίσω, εκατοντάδες χρόνια πριν, θα βρεις και
Ο πολυβραβευμένος, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, chef Λευτέρης Λαζάρου, κατεβαίνει στο νησί μας τον Νοέμβριο, για να ανέβει στον Καλοπαναγιώτη και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό οινοποιείο
Η ομάδα του Τρεις & ο Κούκος, “πέταξε” προσφάτως σ’ άλλα λημέρια. Βολεύτηκε όμορφα στις άνετες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Εστίας (έναντι Αρχηγείου Αστυνομίας στη Λευκωσία)
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που