
To ψάρι στο Limanaki, του αγαπημένου σου Amathus Beach Hotel Limassol, εκτός από φρέσκο, είναι, πώς να το πούμε; Είναι αλλιώς!! Πρώτα πρώτα, η θάλασσα είναι παραδίπλα. Τι παραδίπλα δηλαδή; Σκάει λίγα μέτρα μακριά σου.
Το ψαράκι το βλέπεις στις βιτρίνες και στα ενυδρεία. Πιο φρέσκα και γουρλωμάτικα ψάρια, δεν υπάρχουνε. Κι από εκεί τα παίρνουνε οι σεφ, στα μαγειρεύουνε, άμα θες κλασικά, στο τηγάνι ή στη σχάρα ή στα μεταμορφώνουν με τα μαγικά τους, δημιουργικά πινέλα.
Άμα πας πάντως βάλε στο μενού σου τη σπανακοσαλάτα με παντζάρι, χέλι, γιαούρτι και βινεγκρέτ από σιέρι, τα τραγανά γαριδάκια με λεμονάτο aioli και μαϊντανό, που άμα θες, τα βουτάς και στον ανάλαφρο λευκό ταράμα με αυγά σολομού.
Το χτένι θα στο φέρουν στο όστρακό του, παντρεμένο με κρέμα αγκινάρας, μα το μεγάλο καλαμάρι και το κυπριακό φαγκρί, πρέπει να μοσχομυρίσει σχάρα. Μετά από το ψάρι, καφεδάκι και τελειώνεις με βραβευμένο κριτσανιστό κιουνεφέ.
Σήμα κατατεθέν ολάκερης της περιοχής, κρατά γερά τα ηνία στον χώρο της εστίασης από το 1979, αλλά και βάζει πολύ ψηλά τον γαστρονομικό πήχη με
Το πεντάστερο NissiBlu Beach Resort, συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει χρυσές γαστρονομικές σελίδες στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και όχι μόνο, φιλοξενώντας αυτή τη φορά, τον βραβευμένο
Στη γεμάτη ζωή, χαμόγελα και ευτυχισμένους ανθρώπους Μπέμπα, τα γαστρονομικά δρώμενα έχουν πάντοτε – και εννοώ καθημερινά – κάτι το διαφορετικό. Είναι, από τη μία,
Ο barista trainer του Dimello Cyprus, Χρήστος Δαράκης, μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για έναν απολαυστικό freddo espresso — το πιο ελληνικό ρόφημα του καλοκαιριού!
Με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα, το New Helvetia Hotel στις Πλάτρες αποτελεί σημείο αναφοράς για την κυπριακή φιλοξενία. Συνδυάζοντας την παράδοση με την