Αν γίνει κανένα τέτοιο κακό ……θα γυρνάμε όλοι πίσω και θα ρίχνουμε ο ένας ευθύνη του άλλου!

Την περασμένη Τετάρτη πήγαμε οικογενειακώς σε ένα αρκετά καλό ξενοδοχείο του νησιού μας για ένα βράδυ. Ήταν δυστυχώς μια πολύ ζεστή μέρα και μετά την πρωινή μας βόλτα  αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο δωμάτιό μας για ξεκούραση, αλλά και για να δροσιστούμε από το κλιματιστικό.
 
Μπαίνουμε στον ανελκυστήρα και με το που κλείνουν οι πόρτες συνειδητοποιούμε ότι δεν ήταν κλιματιζόμενο. Όχι απλά δεν ήταν κλιματιζόμενο, αλλά λίγο πολύ θύμιζε σάουνα. Ανεβήκαμε ένα όροφο μόνο και ο ανελκυστήρας σταμάτησε για άγνωστο λόγο χωρίς να ανοίξουν οι πόρτες και δεν ανταποκρίνοταν σε κάνενα πάτημα κουμπιού.
 
Μέσα σε ένα λεπτό γίναμε και οι τρεις μούσκεμα, αλλά μόνο και μόνο η σκέψη ότι ίσως κλειστήκαμε μέσα σε μια σάουνα 1 τετραγωνικού μέτρου προκάλεσε και στους τρεις μας, panic attack. 
Δεν ξέρω αν βοήθησε η προσευχή που έκανα, αλλά σε ένα λεπτό, αφού πατήσαμε μέχρι και το κουμπί με το καμπανάκι απάνω, η πόρτα άνοιξε και βγήκαμε έξω.
 
Μέγα ερώτημα:
 
1. Τι θα μπορούσε να συμβεί σε εμάς αν μέναμε έστω και 30 – 40λεπτά μέσα σε μια σάουνα σαν κι αυτή μέχρι να έρθει κάποιος να μας βγάλει έξω;
 
2. Υπάρχει κανονισμός/σαφής οδηγία ασφαλείας και υγείας στην Κύπρο για υποχρεωτική τοποθέτηση κλιματιστικού στους ανελκυστήρες ή όχι;
 
3. Αν υπάρχει αυτή η νομοθεσία ποιος και κάθε πόσο ελέγχεται το υποστστικό;
 
Για να μην κλάψουμε θύματα, σας θερμοπαρακαλώ και απευθύνομαι στην Κυβέρνηση και στους ιδιώτες να λάβουν τα μέτρα τους ΧΘΕΣ.
 
Ο πλανήτης καίγεται αγαπητοί μου, οι θερμοκρασίες ανέβηκαν και δυστυχώς πρέπει να προτρέξουμε, να λειτουργήσουμε προληπτικά και όχι πυροσβεστικά όπως κάνουμε σε πολλές άλλες περιπτώσεις στη χώρα μας.
 
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:
 
 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη με τον Φιλόκυπρο Πολυκάρπου, ιδιοκτήτη του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν, στον Άγιο Δομέτιο

Ο Φιλόκυπρος Πολυκάρπου, ιδιοκτήτης του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, μιλά στο FINE & DINE και στον Nick Andrew για το case study ταβερνείο του, τα μυστικά της επιτυχίας, αλλά και τις απαιτήσεις