Είδαμε το Poor Things και σας λέμε να πάτε οπωσδήποτε να το δείτε και εσείς…

Είδαμε επιτέλους με την ομάδα της Fine&Dine το Poor Things, την πολυαναμενόμενη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου και ανυπομονούμε να σου πούμε τις εντυπώσεις μας. Αν έχεις δει ξανά ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, τότε θα ξέρεις πολύ καλά τι να περιμένεις πριν πας να δεις την ταινία. Όμως αν δεν είδες ποτέ ξανά ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη πιστεύουμε πως θα ήταν μια εξαιρετική πρώτη επιλογή.

Όπως και οι προηγούμενές ταινίες του Λάνθιμου (The Lobster, The killing of a sacred deer, The Favorite), το Poor Things είναι μια ασυνήθιστη ταινία η οποία θα σε κάνει να γελάσεις, να μείνεις με το στόμα ανοιχτό, να χαρείς, να λυπηθείς και να προβληματιστείς.

Για να κάνουμε τα πράγματα πιο απλά, στο Poor Things διαδραματίζεται η ιστορία του φανταστικού χαρακτήρα της Μπέλα Μπάξτερ και της εξέλιξής της, όταν την φέρνει πίσω στην ζωή ο ανορθόδοξος επιστήμονας Δρ. Γκόντγουιν Μπάξτερ. Η ταινία μας εντυπωσίασε, αφού ναι μεν λαμβάνει χώρα σε ένα φανταστικό κόσμο με πολύ περίεργους χαρακτήρες, όμως η πλοκή είναι ξεκάθαρη, ακολουθεί σταθερό ρυθμό και περιέχει κοινωνικά μηνύματα παρμένα από τον πραγματικό κόσμο. Ταυτόχρονα εξαίρετο βρήκαμε και το υποκριτικό επίπεδο, ειδικά από την αριστουργηματική Emma Stone και τον ξεκαρδιστικό Mark Ruffalo, των οποίων οι ρόλοι εύκολα αξίζουν να προταθούν για Oscar.

Σε ενημερώνω επίσης, ότι το Poor Things είναι μια μαύρη κωμωδία, η οποία είναι άνω των 18 ετών και συμπεριλαμβάνει σκληρή γλώσσα και πολύ γυμνό. Αναμφισβήτητα είναι μια ταινία που σίγουρα δεν θα αρέσει σε όλους τους φίλους και φίλες που θα την παρακολουθήσουν, αφού μπορεί να την βρουν από περίεργη μέχρι χυδαία και κακόγουστη. Όμως όλα αυτά εξαρτώνται από τα πιστεύω, την κινηματογραφική παιδεία και εμπειρίες, αλλά και τις προκαταλήψεις του κάθε ατόμου.

Η ομάδα της Fine&Dine πιστεύει πως το Poor Things είναι μια εξαιρετικά σημαντική ταινία για τον χώρο του κινηματογράφου την οποία καλό θα κάνεις να την παρακολουθήσεις όχι απλά και μόνο για τις μέχρι τώρα βραβεύσεις που έχει πάρει ή το ελληνικό της DNA, αλλά γιατί πρόκειται για μια ταινία που αποδομεί το κατεστημένο, δημιουργώντας  από μόνη της μια νέα σελίδα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts