Επισκεφθήκαμε τη Δρέσδη των όμορφων αντιθέσεων και σου την στέλνουμε φωτογραφικά

Η ομάδα του Fine & Dine επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Δρέσδη, την πρωτεύουσα της Σαξονίας, στις όχθες του ποταμού Έλβα και σου την παρουσιάζει φωτογραφικά.

Προς θεού, μην κάνεις το λάθος και ακολουθήσεις κάποιους συγκεκριμένους Τουριστικούς Οδηγούς που σου συνιστούν ‘’Δρέσδη σε 24ώρες’’ γιατί σε διαβεβαιώ ότι το μίνιμουμ που χρειάζεσαι είναι 2 με 3 μέρες για να την απολαύσεις, αλλά και να τη ζήσεις όπως πρέπει.

Κρουαζιέρα στον Έλβα να πας, στην σημαντικότερή τους εκκλησιά, την εντυπωσιακή Frauenkirche Dresden να μπεις και πέρασε και από το Dreseden Castle, αλλά και από την παραπλήσια Semperoper Dresden, που αν έχεις χρόνο, πάρε την οργανωμένη περιήγηση εντός της και δε θα χάσεις.

Αν με ρωτάς για το ποιο αξιοθέατο της πόλης δεν πρέπει να χάσεις, είναι φυσικά το Dresden Zwinger, ένα τεραστίων διαστάσεων, μπαρόκ παλάτι με μουσεία και πολυποίκιλες δραστηριότητες, που θα σε κρατήσει εκεί όλη μέρα.

Οι shopaholics, δε θα ξέρουν σε ποιο department store να μπουν και ποιο mall να παραλείψουν, μα εμείς τη βρήκαμε στo Centrum Galerie Dresden, στο Altmark και στο Elbepark. 

Για γλυκό, παραδοσιακό με ιστορία, θα πας κι εσύ εκεί που πήγαμε κι εμείς, στο Kaffeehaus παρά τον Έλβα ποταμό (δοκίμασε σίγουρα το θρυλικό του Black Forest) και αναμφίβολα στο από το 1765 Coselpalais Restaurant & Grand Café, που η βιτρίνα του με γλυκά θα σου προκαλέσει πολύ πολύ δύσκολα διλήμματα.

Για γαστρονομία υψηλή, δοκίμασε να βρεις τραπέζι στο Caroussel Nouvelle – Relais & Chateau (τα καλά σου ρούχα να βάλεις), στο Meatery Dresden, για εκλεκτό steak, εντός του πεντάστερου Gewandhaus hotel και στο δημιουργικό Ven (Innside Melia) για το εκλεπτυσμένο του 3 course dinner.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts