Η Ελληνική κουζίνα μάς κάνει ξανά περήφανους

Μεσόγειος και Ελλάδα, Ελλάδα και Μεσόγειος. Η Ελληνική κουζίνα έχει πάρει τη δεύτερη θέση ως η καλύτερη και η πιο αγαπητή κουζίνα στον κόσμο. Έχει ξεπεραστεί μόνο από μια χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η δεύτερη θέση βρίσκεται και μακριά από την χώρα με την “καλύτερη” κουζίνα. Με βάση τις ψήφους του κοινού, τις οποίες μάζεψε η σελίδα “TasteAtlas”, η Ελλάδα έρχεται δεύτερη με 4,69 και η Ιταλία πρώτη με 4,72.

Ας βάλουμε όμως τους αριθμούς στην άκρη, γιατί αυτή είναι μια σημαντική νίκη για την Ελλάδα.

Έχουμε αρκετά για να είμαστε περήφανοι και η κουζίνα μας είναι αναμφίβολα σίγουρα ένα από αυτά. Γύρος, σουβλάκια, μουσακάς, ελληνική σαλάτα, φέτα, γεμιστά, σαγανάκι,
σπανακόπιτα, τζατζίκι και ελληνικό λάδι είναι μόνο κάποια από αυτά. Η Ελληνική κουζίνα φωνάζει “Μεσόγειος”, και είναι γνωστό μέσα από έρευνες πως η μεσογειακή διατροφή καθίσταται μια από τις πιο ή και η πιο υγιεινή διατροφή στο κόσμο.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα παίρνει την αναγνώριση αυτή είναι εξαιρετικά χαρμόσυνη είδηση και μας ανοίγει την όρεξη για φαγητό, Ελληνικό βέβαια.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού