
Μεσόγειος και Ελλάδα, Ελλάδα και Μεσόγειος. Η Ελληνική κουζίνα έχει πάρει τη δεύτερη θέση ως η καλύτερη και η πιο αγαπητή κουζίνα στον κόσμο. Έχει ξεπεραστεί μόνο από μια χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η δεύτερη θέση βρίσκεται και μακριά από την χώρα με την “καλύτερη” κουζίνα. Με βάση τις ψήφους του κοινού, τις οποίες μάζεψε η σελίδα “TasteAtlas”, η Ελλάδα έρχεται δεύτερη με 4,69 και η Ιταλία πρώτη με 4,72.
Ας βάλουμε όμως τους αριθμούς στην άκρη, γιατί αυτή είναι μια σημαντική νίκη για την Ελλάδα.

Έχουμε αρκετά για να είμαστε περήφανοι και η κουζίνα μας είναι αναμφίβολα σίγουρα ένα από αυτά. Γύρος, σουβλάκια, μουσακάς, ελληνική σαλάτα, φέτα, γεμιστά, σαγανάκι,
σπανακόπιτα, τζατζίκι και ελληνικό λάδι είναι μόνο κάποια από αυτά. Η Ελληνική κουζίνα φωνάζει “Μεσόγειος”, και είναι γνωστό μέσα από έρευνες πως η μεσογειακή διατροφή καθίσταται μια από τις πιο ή και η πιο υγιεινή διατροφή στο κόσμο.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα παίρνει την αναγνώριση αυτή είναι εξαιρετικά χαρμόσυνη είδηση και μας ανοίγει την όρεξη για φαγητό, Ελληνικό βέβαια.

Εκεί, στην αποπνέουσα αέρα άλλης εποχής οδό Αδαμάντιου Κοραή, μεταξύ Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Σεβέρειου Βιβλιοθήκης και Μνημείου της Ελευθερίας, εδώ και λίγες μέρες, λάμπει διά

Αγαπητοί συντάκτες, Σας γράφουμε ως εκπαιδευτικοί, αλλά πάνω απ’ όλα, ως άνθρωποι που καθημερινά στέκονται απέναντι και δίπλα σε παιδιά και νέους που μεγαλώνουν μέσα σ’

Ο Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος αναλαμβάνει Consultant & Culinary Director του AMANO Kitchen Bar στη Λευκωσία. Το AMANO Kitchen Bar συνεχίζει το ταξίδι του με μια νέα

Το ιταλικό εστιατόριο Pinolo γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών με τον πιο γευστικό και δημιουργικό τρόπο αφιερώνοντας ένα μεσημέρι στην τέχνη των ζυμαρικών. Το αγαπημένο

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η BIGA Neapolitan Pizza έχει καθιερωθεί για την αφοσίωσή της στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη φιλοξενία. Με βασικό συστατικό το
