
Το κυπριακό μας κολοκάσι, σήμερα θα το δεις αλλιώς. Ο βραβευμένος σεφ Αντώνης Αττούνη, ένας από τους διαχρονικότερους “πρέσβεις” του αγαπημένου μας τοπικού προϊόντος, θα σε μάθει σήμερα να το μεταμορφώνεις σε μια απίστευτα γευστική γλυκοδημιουργία, που θα εντυπωσιάσει όλους. Καλή σου επιτυχία.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
2 αυγά κτυπημένα
425γρ λιωμένο, ψημένο κολοκάσι
150γρ ζάχαρη
½ κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
½ κουταλάκι τσαγιού τζίντζερ ξηρό
¼ κουταλάκι τσαγιού γαρίφαλο αλεσμένο
½ pint γάλα εβαπορέ
ΜΕΘΟΔΟΣ
Ψήνουμε μια τάρτα 22cm για 15 λεπτά στους 180 °C. Για τη γέμιση ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα βάζουμε στη τάρτα και ψήνουμε 40 λεπτά στους 170°C. Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί. Σερβίρουμε κρύα.
ΓΛΥΚΙΑ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ ζάχαρη άχνη
80γρ βούτυρο
1 κροκάδι αυγού
½ κουταλάκι τσαγιού απόσταγμα βανίλιας
ΜΕΔΟΔΟΣ
Ανακατεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να σβολιάσει και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη στη βάση της τάρτας και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 °C πριν γεμίσουμε, για πιο τραγανή ζύμη.





Το Salt & Fire υποδέχεται τη φετινή γιορτινή περίοδο προσφέροντας, εκτός από τη ζεστή του ατμόσφαιρα, πανέμορφες και ανεξίτηλες εμπειρίες όπου η φωτιά, οι χειμωνιάτικες

«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» έρχεται στο Σατιρικό Θέατρο Το παγκοσμίου φήμης θεατρικό αριστούργημα «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού

Το Sky7, η “πρεσβεία” των βραβευμένων σεφ στο νησί, υποδέχτηκε μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία με τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Vítor Matos, ο οποίος παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου

Η κλασικά αγαπημένη ιταλική κουζίνα έχει τη γαστρονομική της “πρεσβεία” στο Mediterraneo. Το απόλυτο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Annabelle, που έχει πλέον καθιερωθεί τόσο στους

Ήρθε κι η Μαμαλού και με την είσοδό της στο κέντρο του άστεως έγινε αμέσως viral. Talk of the town χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και σπρώξιμο,
