
Το κυπριακό μας κολοκάσι, σήμερα θα το δεις αλλιώς. Ο βραβευμένος σεφ Αντώνης Αττούνη, ένας από τους διαχρονικότερους “πρέσβεις” του αγαπημένου μας τοπικού προϊόντος, θα σε μάθει σήμερα να το μεταμορφώνεις σε μια απίστευτα γευστική γλυκοδημιουργία, που θα εντυπωσιάσει όλους. Καλή σου επιτυχία.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
2 αυγά κτυπημένα
425γρ λιωμένο, ψημένο κολοκάσι
150γρ ζάχαρη
½ κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
½ κουταλάκι τσαγιού τζίντζερ ξηρό
¼ κουταλάκι τσαγιού γαρίφαλο αλεσμένο
½ pint γάλα εβαπορέ
ΜΕΘΟΔΟΣ
Ψήνουμε μια τάρτα 22cm για 15 λεπτά στους 180 °C. Για τη γέμιση ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα βάζουμε στη τάρτα και ψήνουμε 40 λεπτά στους 170°C. Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί. Σερβίρουμε κρύα.
ΓΛΥΚΙΑ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ ζάχαρη άχνη
80γρ βούτυρο
1 κροκάδι αυγού
½ κουταλάκι τσαγιού απόσταγμα βανίλιας
ΜΕΔΟΔΟΣ
Ανακατεύουμε το αλεύρι και το βούτυρο μέχρι να σβολιάσει και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη στη βάση της τάρτας και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 °C πριν γεμίσουμε, για πιο τραγανή ζύμη.
Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο
Ετοιμαστείτε για τη μικρή… αναστάτωση του φθινοπώρου! Αυτή που μας λέγανε ότι δε θα ξανάχουνε μα τελικά την αφήσανε και εφέτος. Την Κυριακή αλλάζει η
Από Αθήνα μέχρι και στην Άλωνα και συγκεκριμένα στην γκαλερί του νεοαφιχθέντος εστιατορίου Αλώνια & Σαλόνια, θα περιοδεύσει «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» που ανέβασε
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή
Ο Οδηγός Michelin, μπορεί να σου θυμίζει εστιατόρια και αστέρια, μα μάθε ότι στα 1920 ο Οδηγός Michelin στη Γαλλία συμπεριλάμβανε προτεινόμενα ξενοδοχεία για να