
Οι ερευνητές του εγνωσμένου αξίας, πανεπιστημίου William Paterson University στο New Jersey των Η.Π.Α, με το που ολοκλήρωσαν την έρευνά τους περί υγιεινών – superfood τροφών, ίσως έμειναν και οι ίδιοι έκπληκτοι για την τροφή που τελικά κατέλαβε την πρωτιά. Μια τροφή που πήρε μάλιστα το απόλυτο 100.
Οι επιστήμονες μάζεψαν τα 40+1 σπόρια, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και όχι μόνο, που πίστευαν ότι πληρούσαν τα κριτήρια, ανέλυσαν τα δεδομένα και τα αποτελέσματα κατέδειξαν ως πιο υγιεινή τροφή, το ταπεινό νεροκάρδαμο. Στη δεύτερη θέση και με μεγάλη, θα έλεγα απόσταση, τα παντζάρια με 87.08 και το σπανάκι στην τρίτη θέση με 86.43.
Επεξηγώντας στη μελέτη που παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους, ανέδειξαν τα πολύ υψηλά ποσοστά βιταμίνης C (100γ νεροκάρδαμο ισοδυναμεί με την ποσότητα που χρειαζόμαστε ημερησίως) αλλά και τα υψηλά ποσοστά άλλων ωφέλιμων βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων.
Πλημμυρισμένο επίσης και από μαγνήσιο, ασβέστιο, ποτάσιο και σίδηρο, τα οποία ως γνωστό, ενδυναμώνουν το οστεοσκελετικό και μυικό μας σύστημα.
Απίστευτη και η δυναμική του στον αντιοξειδωτικό τομέα, προστατεύοντας τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες – μειώνοντας την εμφάνιση καρκίνου – αλλά και πλούσιο στην κορυφαία κατ’ εμένα βιταμίνη Κ, που προλαμβάνει την βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων, ρυθμίζει την εναπόθεση ασβεστίου στα οστά και συμμετέχει στον μεταβολισμό των λιπιδίων.
Γι’ αυτό πάρε δυο τρεις γλαστρούλες, βάλε τις στη βεράντα σου και φύτεψε μέσα νεροκάρδαμο. Με τέτοιες ιδιότητες, τι άλλο θες;;;;





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
