Μάντεψε ποιο μπορεί να είναι το πιο υγιεινό superfood;

Οι ερευνητές του εγνωσμένου αξίας, πανεπιστημίου William Paterson University στο New Jersey των Η.Π.Α, με το που ολοκλήρωσαν την έρευνά τους περί υγιεινών – superfood τροφών, ίσως έμειναν και οι ίδιοι έκπληκτοι για την τροφή που τελικά κατέλαβε την πρωτιά. Μια τροφή που πήρε μάλιστα το απόλυτο 100.

Οι επιστήμονες μάζεψαν τα 40+1 σπόρια, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και όχι μόνο, που πίστευαν ότι πληρούσαν τα κριτήρια, ανέλυσαν τα δεδομένα και τα αποτελέσματα κατέδειξαν ως πιο υγιεινή τροφή, το ταπεινό νεροκάρδαμο. Στη δεύτερη θέση και με μεγάλη, θα έλεγα απόσταση, τα παντζάρια με 87.08 και το σπανάκι στην τρίτη θέση με 86.43.

Επεξηγώντας στη μελέτη που παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους, ανέδειξαν τα πολύ υψηλά ποσοστά βιταμίνης C (100γ νεροκάρδαμο ισοδυναμεί με την ποσότητα που χρειαζόμαστε ημερησίως) αλλά και τα υψηλά ποσοστά άλλων ωφέλιμων βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων.

Πλημμυρισμένο επίσης και από μαγνήσιο, ασβέστιο, ποτάσιο και σίδηρο, τα οποία ως γνωστό, ενδυναμώνουν το οστεοσκελετικό και μυικό μας σύστημα. 

Απίστευτη και η δυναμική του στον αντιοξειδωτικό τομέα, προστατεύοντας τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες – μειώνοντας την εμφάνιση καρκίνου – αλλά και πλούσιο στην κορυφαία κατ’ εμένα βιταμίνη Κ, που προλαμβάνει την βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων, ρυθμίζει την εναπόθεση ασβεστίου στα οστά και συμμετέχει στον μεταβολισμό των λιπιδίων.

 Γι’ αυτό πάρε δυο τρεις γλαστρούλες, βάλε τις στη βεράντα σου και φύτεψε μέσα νεροκάρδαμο. Με τέτοιες ιδιότητες, τι άλλο θες;;;;

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Αυτός είναι ο λόγος που θα ξαναπάω και θα ξαναπάω και θα ξαναπάω στο εστιατόριο…στη Λευκωσία, γιατί σέβονται όλες μας τις διατροφικές ιδιαιτερότητες

Αυτός είναι ο λόγος που θα ξαναπάω και θα ξαναπάω και θα ξαναπάω στο εστιατόριο……στη Λευκωσία, γιατί σέβονται όλες μας τις διατροφικές ιδιαιτερότητες. Με πήγε πρώτα