![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/maraveyas970-300x148.jpg)
Από ζελέ των φρούτων του κακάο, έχουν Ελβετοί “επιστήμονες” της σοκολάτας, φτιάξει ένα νέο είδος σοκολάτας, που σίγουρα θα κάνει πάταγο. Κι αυτό γιατί στον όλο μείγμα, οι ερευνητές του επώνυμου πανεπιστημίου ETH Zurich, έχουν χρησιμοποιήσει το ενδοκάρπιο, τον πολτό δηλαδή και το εσωτερικό μέρος του φλοιού του κακάο.
Αυτό έδωσε μια φυσική γλυκύτητα στη σοκολάτα, προσδίδοντάς της επίσης πολλαπλά οφέλη στην υγεία. Άρα αν η όλη διαδικασία ευδοκιμήσει, η χρήση ζάχαρης θα μειωθεί στο ελάχιστο, απενεχοποιώντας, για αυτούς που κάνουν δεύτερες σκέψεις, την κατανάλωση της σοκολατί, γλυκιάς “αμαρτίας”. Πληροφορίες από το επιστημονικό περιοδικό Nature Food : Έρευνα ‘Valorization of cocoa pod side streams improves nutritional and sustainability aspects of chocolate’. – 21 Μαΐου του 2024
Φιλικό μου άτομο την έπαθε, πριν δυο καλοκαίρια σε παραλία της Λεμεσού. Του άρπαξαν το τσαντάκι με το πορτοφόλι και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το
Η θάλασσα του Fig tree bay στον Πρωταρά και το ομώνυμο, σήμα κατατεθέν για την περιοχή, νησάκι της, ολάκερη και απρόσκοπτη μπροστά σου. Το δε
Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι δοκιμές της καλοκαιρινής παραγωγής του ΘΟΚ Φοίνισσες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα. Η προγραμματισμένη πρώτη παράσταση στη Λευκωσία θα
Τον chef Σταυρή Γεωργίου, τον γνωρίζεις πολύ καλά. Κάμποσο από το Master chef, που τον απόλαυσες σ’ όλα ανεξαιρέτως τα επεισόδια, αφού τίμησε την Κύπρο