
Από ζελέ των φρούτων του κακάο, έχουν Ελβετοί “επιστήμονες” της σοκολάτας, φτιάξει ένα νέο είδος σοκολάτας, που σίγουρα θα κάνει πάταγο. Κι αυτό γιατί στον όλο μείγμα, οι ερευνητές του επώνυμου πανεπιστημίου ETH Zurich, έχουν χρησιμοποιήσει το ενδοκάρπιο, τον πολτό δηλαδή και το εσωτερικό μέρος του φλοιού του κακάο.
Αυτό έδωσε μια φυσική γλυκύτητα στη σοκολάτα, προσδίδοντάς της επίσης πολλαπλά οφέλη στην υγεία. Άρα αν η όλη διαδικασία ευδοκιμήσει, η χρήση ζάχαρης θα μειωθεί στο ελάχιστο, απενεχοποιώντας, για αυτούς που κάνουν δεύτερες σκέψεις, την κατανάλωση της σοκολατί, γλυκιάς “αμαρτίας”. Πληροφορίες από το επιστημονικό περιοδικό Nature Food : Έρευνα ‘Valorization of cocoa pod side streams improves nutritional and sustainability aspects of chocolate’. – 21 Μαΐου του 2024







Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
