Ο μεζές του Παλιού Σινεμά, θα σε πάει πίσω στα παλιά

Άμα πας μια φορά στο Παλιό Σινεμά, κόλλησες. Αυτή η βεράντα που από εκεί χορταίνει το μάτι σου πράσινο και οι πνευμονές σου οξυγόνο, είναι το κάτι άλλο. Άμα δε, πριν ή μετά τη μεζεδοκατάνυξή σου, βολτάρεις στα γραφικά δρομάκια του Καλοπαναγιώτη και εισπράξεις την αύρα του δάσους και των τρεχούμενων νερών στο ποταμάκι δίπλα από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή, τότε η όλη σου εμπειρία είναι κομπλέ.

Εμείς πάντως τη βόλτα μας την κάναμε πριν το φαγητό,  η όρεξη ολονών άνοιξε διάπλατα και για αυτό δεν είχαμε καμία αναστολή για να γεμίσουμε ευθύς τα πιάτα μας με δροσερή, καπελωμένη με άφθονη φέτα, σαλάτα, τζατζίκι, ταχίνι και καταπληκτικό λουκάνικο και χαλούμι σχάρας. Η ιδιοκτήτρια και αρχόντισσα της κουζίνας, Γεωργία, μάς έφερε η ίδια στο τραπέζι μας τα μοσχομυριστά της ρυζοκουπέπια, τον λατρεμένο μας τταβά και τα ευλογημένα με άφθονο κόλιανδρο, τρυφερά της αφέλια.

Από το οινοποιείο του χωριού, μάς ήρθε το αρωματικό, δροσερό του Sauvignon Blanc που ταίριαξε υπέροχα με τα κολοκυθάκια με αυγά, αλλά και με τα case study μακαρόνια του φούρνου του Παλιού Σινεμά, που όμοιά τους δεν υπάρχουν αλλού. Πλούσια κρέμα, αρωματικός κιμάς και αλάθητο ψήσιμο του ζυμαρικού, τα μυστικά της Γεωργίας που θα στα σερβίρει και  εσένα σε πήλινο κεσεδάκι.

Κράτα γερά γιατί ο ύστατος μεζές, είναι η τριλογία σούβλας – αρνί, κοτόπουλο και χοιρινό – που θα φτάσουν όλα τους υπέροχα ψημένα, ζουμερά εσωτερικά και ξεροψημένα εξωτερικά, συνοδευμένα με πατάτες φούρνου, που λιώνουν στο στόμα. Καφεδάκι κυπριακό με ένα ποτηράκι βουνίσιο νερό, δάκτυλα κυριών και τραγανό καρπούζι, οι τελευταίες γαστριμαργικές ωδές του αυθεντικού κυπριακού μεζέ στο Παλιό Σινεμά. 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Από σήμερα και για 4 μέρες, Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου, με ελεύθερη είσοδο

Η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Νότιας Λευκωσίας-Ιδαλίου διοργανώνει φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου στο δημοτικό αμφιθέατρο. Τέσσερις ημέρες με τέσσερις οικογενειακές ταινίες  από την Δευτέρα 22 Ιουλίου