
Σκέψου τώρα να φτιάχνεις ένα κοκτέιλ και από τα πρώτα κιόλας λεπτά, να συνειδητοποιείς ότι τα πρωτογενή αρώματα των επιμέρους ποτών, σιροπιών, χυμών και βοτάνων που έχεις με τόση αγάπη αναμίξει, να έχουν αλλοιωθεί λόγω της τήξης του πάγου.
Οι ειδικοί το έχουν πάρει ένα στάδιο παρακάτω και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για τον πάγο Kuramoto, που “ναι” έχει κερδίσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, ειδικά στο χώρο των avantgarde cocktails.
Το νερό για τον συγκεκριμένο πάγο, συλλέγεται από το ιαπωνικό όρος Haku, όπου ακολούθως καταψύχεται επί 48 έως 72 ώρες για να κάνει εν συνεχεία ένα ταξίδι σχεδόν 9000 χιλιομέτρων για να φτάσει στα αμερικανικά bar.
Βασική επιδίωξη η δημιουργία ενός πάγου με ελάχιστες ακαθαρσίες, απειροελάχιστες φυσαλίδες, με πολύ λεπτές νιφάδες. Ένας πάγος συμπαγής σαν γυαλί, που δεν λιώνει εύκολα, συντελώντας έτσι στη δημιουργία Craft Cocktails, όπου σύμφωνα με το “κίνημα”, κάθε στοιχείο του ποτού, πρέπει να επιμελείται με αγάπη.
Photo: kuramoto_ice_japan (Instagram)
Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο
Ετοιμαστείτε για τη μικρή… αναστάτωση του φθινοπώρου! Αυτή που μας λέγανε ότι δε θα ξανάχουνε μα τελικά την αφήσανε και εφέτος. Την Κυριακή αλλάζει η
Από Αθήνα μέχρι και στην Άλωνα και συγκεκριμένα στην γκαλερί του νεοαφιχθέντος εστιατορίου Αλώνια & Σαλόνια, θα περιοδεύσει «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» που ανέβασε
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή
Ο Οδηγός Michelin, μπορεί να σου θυμίζει εστιατόρια και αστέρια, μα μάθε ότι στα 1920 ο Οδηγός Michelin στη Γαλλία συμπεριλάμβανε προτεινόμενα ξενοδοχεία για να