Πάγος Kuramoto. Γιατί όλα τα γκλαμουράτα bar των Η.Π.Α τον αναζητούν απεγνωσμένα;

Σκέψου τώρα να φτιάχνεις ένα κοκτέιλ και από τα πρώτα κιόλας λεπτά, να συνειδητοποιείς ότι τα πρωτογενή αρώματα των επιμέρους ποτών, σιροπιών, χυμών και βοτάνων που έχεις με τόση αγάπη αναμίξει, να έχουν αλλοιωθεί λόγω της τήξης του πάγου.

Οι ειδικοί το έχουν πάρει ένα στάδιο παρακάτω και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για τον πάγο Kuramoto, που “ναι” έχει κερδίσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, ειδικά στο χώρο των avantgarde cocktails.

Το νερό για τον συγκεκριμένο πάγο, συλλέγεται από το ιαπωνικό όρος Haku, όπου ακολούθως καταψύχεται επί 48 έως 72 ώρες για να κάνει εν συνεχεία ένα ταξίδι σχεδόν 9000 χιλιομέτρων για να φτάσει στα αμερικανικά bar.

Βασική επιδίωξη η δημιουργία ενός πάγου με ελάχιστες ακαθαρσίες, απειροελάχιστες φυσαλίδες, με πολύ λεπτές νιφάδες. Ένας πάγος συμπαγής σαν γυαλί, που δεν λιώνει εύκολα, συντελώντας έτσι στη δημιουργία Craft Cocktails, όπου σύμφωνα με το “κίνημα”, κάθε στοιχείο του ποτού, πρέπει να επιμελείται με αγάπη.

Photo: kuramoto_ice_japan (Instagram)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μια δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίσαμε φέτος το καλοκαίρι. Από ένα διευθυντή ξενοδοχείου…

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε

Lakatameia River Walk. Η Λακατάμεια ετοιμάζεται για την πρώτη μουσική διαδρομή της. Η λίστα με τα μουσικά συγκροτήματα…….

Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο