Ποια φαγητά απαγορεύτηκαν να δοθούν στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι έχουν φτάσει στο παρά πέντε και οι όλες προετοιμασίες βρίσκονται στα τελικά τους στάδια πριν το τελικό ΟΚ. Η σίτιση των αθλητών και των ομάδων τους ( περί τα 3500 άτομα – 45000 γεύματα ημερησίως) στο 210 μέτρων εστιατόριο του Ολυμπιακού χωριού, είναι ένα θεμελιώδες θέμα, που έχει τύχει μεγάλης σπουδής.

Ανάμεσα στα standards που έχουν αποφασιστεί και η λίστα συγκεκριμένων φαγητών και υλικών που συνειρμικά οδηγούν στη γαλλική κουζίνα, τα οποία έχουν ουσιαστικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ. Ποια είναι λοιπόν αυτά ;

ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ
Ο τρόπος μεταχείρισης και εκτροφής των παπιών και των χηνών, προκαλεί ποικίλα συναισθήματα, στους δε πλείστους ιδιαίτερα αρνητικά.

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ
Οι λόγοι δεν είναι ξεκάθαροι, αλλά ίσως η υπερκατανάλωσή του στην παγκόσμια αγορά να ανησυχεί και να προβληματίζει τους περιβαλλοντολόγους και όχι μόνο. Το κλασικό δε Bourguignon, θα σερβίρεται και θα έχει vegetarian ταυτότητα.

POMMES FRITES
Μπορεί να έχουν επινοηθεί στο Βέλγιο προ τριών εκατοντάδων χρόνων, αλλά στο μυαλό ολονών μας έχουν γαλλική ταμπέλα, εξού και το French fries. Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις, γιατί η απαγόρευση δεν αφορά την ανησυχία των διοργανωτών για τα extra λίπη που θα εισπράξουν οι αθλητές, αλλά ο κίνδυνος πυρκαγιάς από τις δεκάδες φριτέζες που πρέπει να χρησιμοποιούνται όλο το εικοσιτετράωρο. 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts