
Παρόλο που η εξαγωγή ελληνικών οίνων σημειώνει πτωτικές τάσεις, δεν παύει παρά να αποτελεί σημαντικό εξαγωγικό προϊόν με τεράστια οικονομικά οφέλη για τον Έλληνα οινοπαραγωγό, αμπελουργό και όχι μόνο.
Οι Γερμανοί, σύμφωνα με τους δείχτες του Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2024, δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη προς τον ελληνικό οίνο, με εισαγωγές 25.5 εκατ. ευρώ. Η Κύπρος, παρότι του μικρού μεγέθους, βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση με εισαγωγές αξίας 8.8 εκατ. ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Γαλλία με ένα αποτύπωμα εισαγωγών της τάξης των 5.6 εκατ. ευρώ.
Την ομάδα των Big 5 ολοκληρώνουν η Ολλανδία με εισαγωγές 3 εκατ. ευρώ και το Βέλγιο με 2.5 εκατ. ευρώ. Αυστρία, Σουηδία, Πολωνία, Ιταλία και Ισπανία, οι χώρες που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.






Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
