Η UNESCO, στην 18η σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έλαβε χώρα στην Μποτσουάνα της Αφρικής, βράβευσε το ceviche ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.
Γραμμένο σε λίστες εστιατορίων, με τα ονόματα ceviche ή cebiche ή seviche ή και sebiche, το αγαπημένο πιάτο όλης της υφηλίου, έχει οριστεί ως ένα φαγητό με ωμά ψάρια ή οστρακοειδή, που έχουν μαριναριστεί και είναι χαρακτηριστικό διαφόρων χωρών της Λατινικής Αμερικής.
Αποτελεί δε ένα από τα trademarks της περουβιανής κουζίνας, αλλά δηλώνεται ότι το εν λόγω πιάτο, δεν είναι απλά μια συνταγή μαγειρικής, αλλά ένα πιάτο κοινωνικής συνοχής του κόσμου και της γης των περουβιανών ακτών, των ορεινών και της ζούγκλας της πετιοχής.
Ο Ισπανός, ζωντανός θρύλος της σκηνοθεσίας, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ τιμήθηκε για πρώτη φορά στον εν λόγω θεσμό, με το υψηλότερης “αξίας” βραβείο του 81ου Φεστιβάλ
Η πλατεία Ζουχούρι στη Λάρνακα θα πλημμυρίσει για δεύτερη χρονιά με μουσικές μπάντες, τζαζ μουσική και φυσικά, από όλους τους λάτρεις της μουσικής. Σημείωσε στο
Χαράς ευαγγέλια για όλους τους πρωτευουσιάνους, λάτρεις των εκλεκτών steaks και όχι μόνο, εφόσον το αγαπημένο steak house της Λεμεσού, το The Porterhouse & Co,
Άγνωστοι οι λόγοι, λόγω της λιτής δημοσίευσης, που ο γνωστός σεφ και κριτής του Master Chef, Σωτήρης Κοντιζάς, αποχωρεί και από τα τρία του εστιατόρια.
Φαντασία, γεύση, ισορροπία και επιλογές για εσένα, όλους σου τους φίλους και φυσικά την απαιτητική σου φαμίλια, μικρούς και μεγάλους. Το δοκιμάσαμε και εμείς, μεγάλη