Προς vegan και vegetarian που μου ζητούν έκπτωση…

Γνωρίζω πως δε δημοσιεύετε ονόματα, αλλά εγώ σας το γράφω, έστω κι αν δε το βάλετε στη δημοσίευσή σας. Είμαι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου… στη Λάρνακα και, μέσα σε έναν μήνα, είχα τρία παρόμοια περιστατικά με άτομα που είναι vegan ή vegetarian — ή που ισχυρίζονται ότι είναι. (Αυτό δεν το ξέρω.)
 
Έρχονται, βλέπουν το μενού — στο οποίο έχω έντεκα ορεκτικά και κυρίως πιάτα που δημιούργησε ο σεφ μου για να ικανοποιούν αυτές τις δύο ομάδες — και μου ζητούν να τροποποιήσω συνταγές άλλων πιάτων. Για παράδειγμα: Λιγκουίνι με πέστο και φιλετάκια κοτόπουλου, ριζότο μανιταριών, πολύχρωμη σαλάτα με φράουλες και κατσικίσιο τυρί κ.λπ.
 
Παρόλο τον φόρτο εργασίας, δεν αρνηθήκαμε σε κανέναν. Αλλάζουμε βούτυρα, αφαιρούμε το κοτόπουλο και βάζω περισσότερα πινόλια και ντοματίνια, μανιτάρια· ξεκινώ από την αρχή ένα ριζότο για να μην έχει βούτυρο…
 
Και το “ευχαριστώ” αυτών των πελατών — όχι όλων, φυσικά — είναι, όταν φέρουμε τον λογαριασμό, να απαιτήσουν να με δουν και να μου πουν από το «δεν ντρέπεσαι;», «αυτό είναι κλοπή», «τώρα θα δείτε τι θα σας γράψω στο Facebook αν δεν μου κάνετε έκπτωση επειδή αφαιρέσατε το κοτόπουλο» και ούτω καθεξής.
 
Ενημερώνω, λοιπόν, από σήμερα, 9 Οκτωβρίου, ότι καμία έκπτωση δε θα γίνεται στο εστιατόριο… στη Λάρνακα, σε άτομα που ζητούν να αφαιρεθεί υλικό από πιάτο του εστιατορίου μας.
Άλλωστε, σκεφτόμαστε σοβαρά να υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση 10% στην τιμή, λόγω της ταλαιπωρίας της κουζίνας.
 
 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού