
Είμαι συχνή επισκέπτης σε καλά εστιατόρια, τόσο σε Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Μου αρέσει να δοκιμάζω με τον σύζυγό μου διάφορα πιάτα και να συνδυάζουμε με αυτά, διαφορετικό ποτήρι κρασί, για να είναι πιο αρμονικές οι γεύσεις σε κάθε πιάτο ξεχωριστά. Στα πλείστα, “καλά” εστιατόρια του εξωτερικού και σε πολύ λίγα στην Κύπρο, όταν ζητήσω by the glass, έρχεται ο σερβιτόρος μπροστά μου με την φιάλη, μου σερβίρει 10-20ml, το δοκιμάζω και ακολούθως σερβίρει την ποσότητα που αναγράφεται στην κάρτα. Στα περισσότερα εστιατόρια στην Κύπρο όμως, όταν ζητήσεις by the glass ένα συγκεκριμένο κρασί, έρχεται ο σερβιτόρος με γεμάτο το ποτήρι από το bar. Είναι ορθό αυτό; Εγώ ως καταναλωτής, πού ξέρω πρώτο και κύριο, ότι από όλα τα λευκά του καταλόγου, ότι μου έφερε αυτό που ζήτησα; Δεν είμαι και sommelier. Το άλλο είναι ότι χαλά η όλη ιεροτελεστία. Δεν βλέπεις τη φιάλη, την ετικέτα, τα χρώματα που επέλεξε ο οινοποιός, δεν βλέπεις τον οινοχόο να το σερβίρει, δεν δοκιμάζεις λίγο πριν πεις το “ναι”…Σας ευχαριστώ πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσω τη θέση μου.
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:



Κάθε Δεκέμβριο, το Colors Café του ξενοδοχείου Four Seasons μας υποδέχεται σε μια ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρα, όπου κάθε λεπτομέρεια αναδεικνύει την πιο μαγική εποχή του

Η μεγαλύτερη είδηση της χρονιάς μόλις έσκασε: η Netflix προχωρά στην εξαγορά της Warner Bros και ο κόσμος της ψυχαγωγίας αλλάζει για πάντα! Μιλάμε για

Είναι κάποια μαγαζιά που είναι τόσο μοναδικά, που για αυτά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ένα από αυτά είναι και το Kohili, που θα το
