Συνέντευξη με τον Φιλόκυπρο Πολυκάρπου, ιδιοκτήτη του Ταβερνείου το Ιστορικόν, στον Άγιο Δομέτιο

Ο Φιλόκυπρος Πολυκάρπου, ιδιοκτήτης του Ταβερνείου το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, μιλά στο FINE & DINE και στον Nick Andrew για το success story της ταβέρνας του, τις τάσεις εστίασης, τη ζαχαροπλαστική και όχι μόνο.

Κύπρο, μίλησέ μας λίγο για το πώς προέκυψε το Ταβερνείο το Ιστορικόν; Ήταν κάτι που το κυνηγούσες χρόνια ή ήρθε στην πορεία;

Το Ταβερνείο το Ιστορικόν προέκυψε εντελώς τυχαία, τον καιρό του κορονοϊού, που όπως όλοι θυμόμαστε, εκείνη η περίοδος ήταν πάρα πολύ δύσκολη για τους χώρους εστίασης. Όταν είδα εντελώς τυχαία τον συγκεκριμένο χώρο, στη συγκεκριμένη τοποθεσία, αποφάσισα ότι όσο δύσκολες και αν ήταν οι τότε συνθήκες δεν υπήρχε περίπτωση να μην το μετατρέψω σε ένα ταβερνείο, στο οποίο θα έδινα στον κόσμο αρίστης ποιότητας κουζίνα του τόπου μας. Ευτυχώς τελικά δικαιώθηκα πλήρως για το τόσο ριψοκίνδυνο εγχείρημά μου την συγκεκριμένη περίοδο.

Success story από τα γεννοφάσκια του Ταβερνείου. Πού το αποδίδεις; Τι γευστικές και όχι μόνο εμπειρίες προσφέρεις στους πελάτες που σε επισκέπτονται;

Το ταβερνείο γνώρισε απίστευτη επιτυχία από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του. Το γιατί δεν ήταν τυχαίο. Από την πρώτη στιγμή χρησιμοποιήσαμε άριστη πρώτη ύλη, χωρίς τσιγκουνιές στην ποιότητα, αλλά πάνω από όλα μαγειρέψαμε για τον κόσμο, απλά και με αγάπη, για να δώσουμε ένα αποτέλεσμα που αγαπήθηκε από όλους. Στους πελάτες δώσαμε από την αρχή γεύσεις κυπριακές από πρώτες ύλες του τόπου μας, που μέχρι τότε δεν τις αξιοποιούσαμε όσο έπρεπε. Φυσικά με την πάροδο του χρόνου, σμίξαμε τις γεύσεις του τόπου μας, με κάποιες ελληνικές γεύσεις και πάλι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Ποιες τάσεις εστίασης προώθησες στο Ταβερνείο; Προκαθορισμένος μεζές, επιλογή διαφόρων επιλεγμένων μεζεκλικιών, ατομική μερίδα..

Οι τάσεις του Ταβερνείου από την αρχή ήταν να δώσουμε ένα μεζέ αρίστης ποιότητας και όχι απλά πάρα πολύ φαγητό και ανούσιο, μαζί με ένα συνδυασμό πιάτων ημέρας, κυρίως εποχιακών. Ήταν εκείνο που έλειπε από μια κυπριακή ταβέρνα.

Λάτρεις των πιάτων ημέρας, των εποχιακών μεζεκλικιών, των gluten και lactose free πιάτων, επιλογές για vegan, vegetarian, … Είναι το Ταβερνείο ο χώρος που θα ικανοποιήσει όλους;

Το Ταβερνείο είναι ο χώρος που θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα, αυτούς που θέλουν τον μεζέ, τους λάτρεις των εποχιακών, αλλά και αυτούς που τους αρέσουν τα πειραγμένα κυπριακά πιάτα. Φυσικά υπάρχουν επιλογές για vegetarian αλλά και ξεχωριστό μενού ειδικά για vegan.

Έχω προσέξει τη μεγάλη έμφασή σου και στη ζαχαροπλαστική. Τα γλυκά που έχω δοκιμάσει είναι πραγματικά αριστοτεχνικά. Αληθεύει ότι μας ετοιμάζεις μια γλυκιά, μεγάλη έκπληξη τον επόμενο μήνα;

Η ζαχαροπλαστική ήταν ένα κομμάτι που πάντα έλειπε από τις κυπριακές ταβέρνες. Εμείς όμως από την πρώτη στιγμή δώσαμε μεγάλη βάση στο να φτιάξουμε γλυκά πιο εστιατορικά – αν θέλεις αυτή την έκφραση – που τελικά αγαπήθηκαν και αγαπιούνται από τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά. Στην τελική, είναι ο κόσμος μας που με τη σειρά του μας ώθησε στο να δημιουργήσουμε δίπλα από το Ταβερνείο, ένα μικρό ζαχαροπλαστείο που θα δίνει στον κόσμο γλυκά, με βασικό τον μπακλαβά, μα και άλλες φυσικά επιλογές. Το ζαχαροπλαστείο μας θα λειτουργήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τρεις συμβουλές που θα έδινες σε κάποιο που θα ήθελε να ανοίξει ένα όμορφο και πρωτίστως, πετυχημένο ταβερνάκι σαν και το δικό σου.

Οι συμβουλές που θα έδινα σε κάποιον που θα ήθελε να εμπλακεί στον χώρο της εστίασης, είναι πρώτο να αγαπάει εκείνο που κάνει διότι δεν είναι μόνο επιτυχίες ο χώρος της εστίασης. Πάντα να έχει υπομονή και να δίνει στον πελάτη το καλύτερο και σίγουρα θα ανταμειφθεί.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Αυτός είναι ο λόγος που θα ξαναπάω και θα ξαναπάω και θα ξαναπάω στο εστιατόριο…στη Λευκωσία, γιατί σέβονται όλες μας τις διατροφικές ιδιαιτερότητες

Αυτός είναι ο λόγος που θα ξαναπάω και θα ξαναπάω και θα ξαναπάω στο εστιατόριο……στη Λευκωσία, γιατί σέβονται όλες μας τις διατροφικές ιδιαιτερότητες. Με πήγε πρώτα