
Τα πρώτα φρέσκα μήλα, εσοδείας 2024, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα μανάβικα και είναι όντως λαχταριστά και τραγανά. Ο καταξιωμένος σεφ και λέκτορας Επισιτιστικών Τεχνών και κριτής μαγειρικής, σε Κύπρο και εξωτερικό, Νικόλας Κωνσταντίνου, τα έβαλε στο στόχαστρό του, μεταμορφώνοντάς σε γλυκοαλχημιστική δημιουργία.

Τάρτα με Μήλα και Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
Χρόνος Προετοιμασίας 30 Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος 40 λεπτά
Υλικά για ταψί μεγέθους 24X40cm
1 ζύμη τάρτας για ταψί 30Χ45cm
2 μήλα πράσινα
2 μήλα κόκκινα
100 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη –
αναμείξτε την στο λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 λτρ. γάλα
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
5 κουτ. σούπας corn four
4 γρ. βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση
1. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Βάλτε το μισό γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια να ζεσταθούν. Ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη και η βανίλια.
2. Σε δοχείο ενώστε καλά τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα και το corn flour.
3. Προσθέστε στο γάλα όταν είναι ακόμα χλιαρό και συνεχίστε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι η κρέμα σας να γίνει παχύρευστη. Κατεβάστε από την φωτιά.
4. Απλώστε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί και τρυπήστε με ένα πιρούνι.
5. Περιχύστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω στη ζύμη και απλώστε ομοιόμορφα.
6. Κόψτε τα μήλα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες αφαιρώντας μόνο τα κουκούτσια. Πασπαλίστε τα μήλα με καστανή ζάχαρη και τοποθετήστε τα πάνω από την κρέμα σε όρθια θέση, βάζοντας ένα κόκκινο και έπειτα ένα πράσινο μήλο εναλλάξ.
7. Ραντίστε με το λιωμένο βούτυρο με την κανέλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170 βαθμούς κελσίου για 35-40 λεπτά.
Συνταγή από τον σεφ Νικόλα Κωνσταντίνου
Φωτογραφία γλυκού: Στέλλα Ανδρονίκου





Το Salt & Fire υποδέχεται τη φετινή γιορτινή περίοδο προσφέροντας, εκτός από τη ζεστή του ατμόσφαιρα, πανέμορφες και ανεξίτηλες εμπειρίες όπου η φωτιά, οι χειμωνιάτικες

«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» έρχεται στο Σατιρικό Θέατρο Το παγκοσμίου φήμης θεατρικό αριστούργημα «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού

Το Sky7, η “πρεσβεία” των βραβευμένων σεφ στο νησί, υποδέχτηκε μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία με τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Vítor Matos, ο οποίος παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου

Η κλασικά αγαπημένη ιταλική κουζίνα έχει τη γαστρονομική της “πρεσβεία” στο Mediterraneo. Το απόλυτο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Annabelle, που έχει πλέον καθιερωθεί τόσο στους

Ήρθε κι η Μαμαλού και με την είσοδό της στο κέντρο του άστεως έγινε αμέσως viral. Talk of the town χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και σπρώξιμο,
