
“Εδώ το καλό κολοκάσι”. Οκτώβριος μήνας και ξεκίνησε η συγκομιδή του στο νησί, με έμφαση φυσικά στην Ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Ο “πρέσβης” σεφ του κολοκασιού, Αντώνης Αττούνη, που μας έμαθε να το μαγειρεύουμε και να το απολαμβάνουμε σε όλες του τις εκδοχές – ακόμη και σε γλυκιά τάρτα – μοιράζεται σήμερα μαζί μας μια από τις αγαπημένες του συνταγές.

Κολοκάσι με αρνί, γάλα καρύδας και κόκκινο κάρυ……και καλές επιτυχίες σε εσάς που θα το μαγειρέψετε.

ΚΟΛΟΚΑΣΙ ΜΕ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΡΥ
ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο 50ml
Κολοκάσι 1kg
Μπούτι αρνίσιο κομμένο σε κύβους 300γρ
Κρεμμύδι μέτριο 1
Σκελίδες σκόρδο 2
Φρέσκο τζίντζερ 50γρ
Lemon grass φρέσκο 20γρ
Red curry paste 150ml
Κύβος ζωμού λαχανικών 1
Αλάτι
Πιπέρι
Coconut milk 800ml
ΜΕΘΟΔΟΣ
Κόβουμε το κολοκάσι και το αρνί σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε σε καυτό λάδι. Μετά βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, το τζίντζερ και το lemongrass μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να κοκκινίσουν. Προσθέτουμε μέσα την curry paste και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε μέσα το κολοκάσι, μετά το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια καλύπτουμε με το νερό και ψήνουμε για 40 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το coconut milk και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Αντώνης Αττούνη





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
