![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/maraveyas970-300x148.jpg)
Η σεφ Αδαμαντία Πετρούσκα του εστιατορίου Nema στην Πάφο, μάς ανοίγει την όρεξη με λατρεμένα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και μανιτάρια πορτσίνι. Μια συνταγή πολυσυλλεκτική, που θα αρέσει σε όλους σου τους καλεσμένους και πού δεν χρειάζεται και ούτε πολύ ώρα για να εκτελεστεί. Καλή σας επιτυχία
Υλικά για 4 μερίδες
500γρ. λιγκουίνι φρέσκα, με μελάνι σουπιάς
50γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
100γρ. λεπτοκομμένα, φρέσκα μανιτάρια άσπρα
20γρ. μανιτάρια πορτσίνι
500γρ. γαρίδες
1 ποτήρι λευκό κρασί
250ml κρέμα γάλακτος
Λίγες σταγόνες λεμόνι
10 ml ελαιόλαδο
50γρ. βούτυρο
Μαϊντανό
Φρέσκο βασιλικό
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
– Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις τοποθετούμε στην άκρη. Ταυτόχρονα ζεσταίνω νερό για να βράσω τα λιγκουίνι μου, σύμφωνα με τους χρόνους που αναγράφονται στην συσκευασία. Φροντίζω να τα αποσύρω έγκαιρα, γιατί θα ψηθούν και λίγο μέσα στη σάλτσα.
– Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι.
– Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε το σκόρδο, τα λευκά μανιτάρια και τα μανιτάρια πορτσίνι (αφού πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν)
– Σβήνουμε με κρασί στο τέλος και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγες σταγόνες λεμόνι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγα φύλλα βασιλικού και προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα, τα λιγκουίνι που ήδη έχουμε βράσει και ανακατεύουμε.
Καλή σας όρεξη!
Ο Κωστής Μαραβέγιας έρχεται και φέτος το καλοκαίρι με τα ωραιότερα party της χρονιάς και με τον τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει τόσο καλά για
Φιλικό μου άτομο την έπαθε, πριν δυο καλοκαίρια σε παραλία της Λεμεσού. Του άρπαξαν το τσαντάκι με το πορτοφόλι και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το
Η θάλασσα του Fig tree bay στον Πρωταρά και το ομώνυμο, σήμα κατατεθέν για την περιοχή, νησάκι της, ολάκερη και απρόσκοπτη μπροστά σου. Το δε
Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι δοκιμές της καλοκαιρινής παραγωγής του ΘΟΚ Φοίνισσες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα. Η προγραμματισμένη πρώτη παράσταση στη Λευκωσία θα
Τον chef Σταυρή Γεωργίου, τον γνωρίζεις πολύ καλά. Κάμποσο από το Master chef, που τον απόλαυσες σ’ όλα ανεξαιρέτως τα επεισόδια, αφού τίμησε την Κύπρο