Συνταγή για κορυφαία λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς, μανιτάρια πορτσίνι και γαρίδες, από τη σεφ Αδαμαντία Πετρούσκα

Η σεφ Αδαμαντία Πετρούσκα του εστιατορίου Nema στην Πάφο, μάς ανοίγει την όρεξη με λατρεμένα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και μανιτάρια πορτσίνι. Μια συνταγή πολυσυλλεκτική, που θα αρέσει σε όλους σου τους καλεσμένους και πού δεν χρειάζεται και ούτε πολύ ώρα για να εκτελεστεί. Καλή σας επιτυχία

Υλικά για 4 μερίδες

500γρ. λιγκουίνι φρέσκα, με μελάνι σουπιάς
50γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
100γρ. λεπτοκομμένα, φρέσκα μανιτάρια άσπρα
20γρ. μανιτάρια πορτσίνι
500γρ. γαρίδες
1 ποτήρι λευκό κρασί
250ml κρέμα γάλακτος
Λίγες σταγόνες λεμόνι
10 ml ελαιόλαδο
50γρ. βούτυρο
Μαϊντανό
Φρέσκο βασιλικό
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

– Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις τοποθετούμε στην άκρη. Ταυτόχρονα ζεσταίνω νερό για να βράσω τα λιγκουίνι μου, σύμφωνα με τους χρόνους που αναγράφονται στην συσκευασία. Φροντίζω να τα αποσύρω έγκαιρα, γιατί θα ψηθούν και λίγο μέσα στη σάλτσα.

 – Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και αφού κάψει ρίχνουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι.

– Μόλις σοταριστούν, προσθέτουμε το σκόρδο, τα λευκά μανιτάρια και τα μανιτάρια πορτσίνι (αφού πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν)

– Σβήνουμε με κρασί στο τέλος και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγες σταγόνες λεμόνι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγα φύλλα βασιλικού και προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα, τα λιγκουίνι που ήδη έχουμε βράσει και ανακατεύουμε.

Καλή σας όρεξη!

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts