Τέτοιο burger δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Ο σεφ Χαράλαμπος Χαραλάμπους μοιράζεται μαζί μας όλα του τα μυστικά

Burger πολλά. Αυτό το burger, όμως, του ταλαντούχου σεφ Χαράλαμπου Χαραλάμπους διαφέρει και υπερέχει. Είναι ζουμερό, πλούσιο γευστικά και έχει κερδίσει όλα τα παλέτα. Το φτιάξαμε πανεύκολα κι εμείς στο σπίτι και στο προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Υλικά για μπιφτέκι βοδινό

2 κιλά κιμάς βοδινός με 20% λίπος

140 γραμμάρια κρύο – έμενταλ – τριμμένο ψιλά

100 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο

13 γραμμάρια μαϊντανός

150 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη κονσέρβας, στραγγισμένη από τα ζουμιά της

12 γραμμάρια αλάτι

2 γραμμάρια φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

60 γραμμάρια κρύο βούτυρο, περασμένο  λεπτά από τον τρίφτη

1 γραμμάριο κανέλα (σκόνη)

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε ένα τρυπητό και τον κρατάμε για περίπου 3 ώρες ακάλυπτο στη συντήρηση του ψυγείου, ώστε να φύγουν τυχόν υγρασίες και να κρατήσει ωραίο χρώμα.

Ανοίγουμε την κονσέρβα ντομάτας και τη σουρώνουμε για να φύγουν τα ζουμιά και να μείνει μόνο η ντομάτα.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν υγρασίες.

TIP
Είναι σημαντικό να κρατήσουμε όλα τα υλικά στο ψυγείο πριν τα αναμείξουμε.



Μετά το πέρασμα των τριών ωρών, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μας.

Πλάθουμε το μείγμα στο μέγεθος της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο τηγάνι.

Σερβίρουμε ιδανικά μέσα σε ψωμάκι μπριός, με μαγιονέζα, ντομάτα, μαρούλι iceberg, μπέικον και τυρί τσένταρ.

…και καλή σας όρεξη! 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού