
Το θρυλικό και ίσως πιο εμβληματικό εστιατόριο του κόσμου, το El Bulli του Ferran Adria, ως γνωστό έκλεισε τις πύλες του στις 30 Ιουλίου του 2011. Ο “θεός” σεφ των σεφ, Ferran Adria, το δήλωσε ευθαρσώς κλείνοντας το El Bulli, το οποίο είχε βραβευτεί πέντε φορές ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου από τα The World’s 50 Best Restaurants:
“Το εστιατόριο κλείνει γιατί ξεπέρασε κάθε όριο που μπορούσε να πιάσει και κάθε οροφή που μπορούσε να φτάσει”.
Στο μυαλό του Ferran, γυρόφερναν τόσα χρόνια, πολλά και όμορφα, για το τι μέλει γενέσθαι με τις εγκαταστάσεις του παγκοσμίως γνωστού εστιατορίου στην Costa Brava της Ισπανίας και προσφάτως ο κύβος ερρίφθη.
Το EL BULLI μετατρέπεται σε μουσείο.
Το μουσείο “elBulli 1846” θα προβάλλει την πολύχρονη ιστορία του εστιατορίου, τις καινοτόμες τεχνικές και παρουσιάσεις πιάτων και τις ιδιαίτερες γνώσεις και δεδομένα που εξήχθησαν από εκεί. Μιλάμε φυσικά για το πρώτο εστιατόριο παγκοσμίως που μετατρέπεται σε μουσείο, το οποίο θα αποτελεί συνάμα και εκπαιδευτικό κέντρο, βάση για elf learning, με κεντρικό πυρήνα το fine dining.





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
