
Το θρυλικό και ίσως πιο εμβληματικό εστιατόριο του κόσμου, το El Bulli του Ferran Adria, ως γνωστό έκλεισε τις πύλες του στις 30 Ιουλίου του 2011. Ο “θεός” σεφ των σεφ, Ferran Adria, το δήλωσε ευθαρσώς κλείνοντας το El Bulli, το οποίο είχε βραβευτεί πέντε φορές ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου από τα The World’s 50 Best Restaurants:
“Το εστιατόριο κλείνει γιατί ξεπέρασε κάθε όριο που μπορούσε να πιάσει και κάθε οροφή που μπορούσε να φτάσει”.
Στο μυαλό του Ferran, γυρόφερναν τόσα χρόνια, πολλά και όμορφα, για το τι μέλει γενέσθαι με τις εγκαταστάσεις του παγκοσμίως γνωστού εστιατορίου στην Costa Brava της Ισπανίας και προσφάτως ο κύβος ερρίφθη.
Το EL BULLI μετατρέπεται σε μουσείο.
Το μουσείο “elBulli 1846” θα προβάλλει την πολύχρονη ιστορία του εστιατορίου, τις καινοτόμες τεχνικές και παρουσιάσεις πιάτων και τις ιδιαίτερες γνώσεις και δεδομένα που εξήχθησαν από εκεί. Μιλάμε φυσικά για το πρώτο εστιατόριο παγκοσμίως που μετατρέπεται σε μουσείο, το οποίο θα αποτελεί συνάμα και εκπαιδευτικό κέντρο, βάση για elf learning, με κεντρικό πυρήνα το fine dining.
Τα τελευταία χρόνια, μια ολοένα και πιο έντονη απαίτηση κάνει την εμφάνισή της στους κύκλους της γαστρονομίας: οι κορυφαίοι οίκοι αξιολόγησης εστιατορίων, όπως ο Michelin,
Έψαχνες κι εσύ ρεμπετάδικο στην πρωτεύουσα και δεν έβρισκες εύκολα; Στις αναζητήσεις σου σημείωνες ότι θες να ‘χει ποιοτικό μεζέ, με άφθονη Ελλάδα και Κύπρο
Τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει στο ανυπέρβλητο Ντουμπάι. Η πόλη που έχει πλέον συνδέσει το όνομά της με την υπερβολή, τα μεγάλη μεγέθη και τα
Η Κύπρος ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα μοναδικό μουσικό γεγονός τις προσεχείς μέρες. Η PRIME ORCHESTRA έρχεται για τρεις εκρηκτικές βραδιές με το εντυπωσιακό ROCK SYMPHO
Το Salt & Fire και το Οινοποιείο Κυπερούντα ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων “Meet the Winemakers”,