
Το θρυλικό και ίσως πιο εμβληματικό εστιατόριο του κόσμου, το El Bulli του Ferran Adria, ως γνωστό έκλεισε τις πύλες του στις 30 Ιουλίου του 2011. Ο “θεός” σεφ των σεφ, Ferran Adria, το δήλωσε ευθαρσώς κλείνοντας το El Bulli, το οποίο είχε βραβευτεί πέντε φορές ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου από τα The World’s 50 Best Restaurants:
“Το εστιατόριο κλείνει γιατί ξεπέρασε κάθε όριο που μπορούσε να πιάσει και κάθε οροφή που μπορούσε να φτάσει”.
Στο μυαλό του Ferran, γυρόφερναν τόσα χρόνια, πολλά και όμορφα, για το τι μέλει γενέσθαι με τις εγκαταστάσεις του παγκοσμίως γνωστού εστιατορίου στην Costa Brava της Ισπανίας και προσφάτως ο κύβος ερρίφθη.
Το EL BULLI μετατρέπεται σε μουσείο.
Το μουσείο “elBulli 1846” θα προβάλλει την πολύχρονη ιστορία του εστιατορίου, τις καινοτόμες τεχνικές και παρουσιάσεις πιάτων και τις ιδιαίτερες γνώσεις και δεδομένα που εξήχθησαν από εκεί. Μιλάμε φυσικά για το πρώτο εστιατόριο παγκοσμίως που μετατρέπεται σε μουσείο, το οποίο θα αποτελεί συνάμα και εκπαιδευτικό κέντρο, βάση για elf learning, με κεντρικό πυρήνα το fine dining.
Οι Τετάρτες στο συγκλονιστικό boutique ξενοδοχείο Amyth of Nicosia είναι αλλιώς. Βασικός λόγος, οι οινογαστρονομικές συνάξεις που έχουν πλέον θεσμοθετηθεί στο εξίσου απαστράπτον εστιατόριο Amyth
Είμαι σχεδόν τρεις δεκαετίες σουβλιτζής στη Λευκωσία. Αυτό ήθελα να κάνω με τη γυναίκα μου και το αγαπούμε πολύ. Είναι η ίδια μας η ζωή.
Στο Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια μας έχουν καλομάθει… και μας αρέσει πολύ. Εκτός από την καλοφτιαγμένη λίστα φαγητών του εστιατορίου, σε κάθε σου επίσκεψη θα
Η έξοδος για φαγητό αποτελεί για πολλούς από εμάς μια ιδιαίτερη εμπειρία, που ξεπερνά την απλή ανάγκη για ένα γεύμα ή απλώς για να γεμίσει
Φέτος ο Μίλτος κλείνει τριάντα χρόνια προσωπικής δισκογραφίας, και τα γιορτάζει μαζί μας. Χρόνια πλούσια, γεμάτα σημαντικές συνεργασίες, αξέχαστες γνωριμίες που εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής,