
Είναι ένα τυρί που το έχουμε λατρέψει. Όχι μόνο εμείς. Σε όλο τον κόσμο θα το βρεις να φιγουράρει, κυρίως ως το τυροκομικό προϊόν σε σαλάτες, παρέα με ντοματίνια, micro greens και λάδι ή πέστο βασιλικού. Σε ζυμαρικά και πίτσα, ακόμη και σε αποδομημένα γλυκά.
Μα γιατί αρέσει τόσο πολύ; Ο πρώτος λόγος είναι για εμένα η κρεμώδης, βουτυρένια του υφή, που δίνει στο στόμα μια αίσθηση γλύκας, αλλά και δροσιάς. Ένα προϊόν εύκολο στην κοπή, που βοηθά στο sharing, το οποίο λειτουργεί συνάμα, κάτω από προϋποθέσεις και ως σος. Τέλος, είναι ένα τυρί που απορροφά εύκολα λόγω της υφής του, τα αρωματικά βινεγκρέτ ή λάδια που επιλέγει ο σεφ.
Πώς φτιάχνεται;
Φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα στην περιφέρεια της Puglia και έχει επίσημα αναγνωρισθεί από το 2016 ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) με την ονομασία Burrata di Andria I.G.P.
Τώρα, φυσικά, φτιάχνεται και σε άλλα μέρη της Ιταλίας, μέχρι και στις Η.Π.Α. Η τιμή, που είναι κάπως υψηλή, οφείλεται στο ότι είναι χειροποίητο προϊόν που φτιάχνεται με πάστα μοτσαρέλλας εξωτερικά – σαν πουγκί – η οποία γεμίζεται με κρέμα γάλακτος και μικροτεμάχια μοτσαρέλλας.
Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο
Ετοιμαστείτε για τη μικρή… αναστάτωση του φθινοπώρου! Αυτή που μας λέγανε ότι δε θα ξανάχουνε μα τελικά την αφήσανε και εφέτος. Την Κυριακή αλλάζει η
Από Αθήνα μέχρι και στην Άλωνα και συγκεκριμένα στην γκαλερί του νεοαφιχθέντος εστιατορίου Αλώνια & Σαλόνια, θα περιοδεύσει «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» που ανέβασε
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή
Ο Οδηγός Michelin, μπορεί να σου θυμίζει εστιατόρια και αστέρια, μα μάθε ότι στα 1920 ο Οδηγός Michelin στη Γαλλία συμπεριλάμβανε προτεινόμενα ξενοδοχεία για να