Οι αριθμοί από μόνοι τους, αποτυπώνουν το μεγαλεπήβολο του όλου έργου και τη σημαντικότητά του για τον αιγυπτιακό και παγκόσμιο, γενικότερα πολιτισμό. Ένα μουσείο που χτίζεται, οργανώνεται διακοσμείται και στήνεται με εκθέματα εδώ και 20 χρόνια, που εφέτος δηλώνει έτοιμο να μας ανοίξει διάπλατα τις θύρες του για να ταξιδέψουμε χιλιάδες χρόνια πριν.
Το γυαλί και ο ασβεστόλιθος, λειτουργούν συνεργατικά στο όλο νεοτεριστικού DNA και εμβληματικού, σχεδιαστικά μουσείου, εντυπωσιάζοντας τον επισκέπτη όπου κι αν αυτός βρίσκεται στο τεραστίων διαστάσεων κτήριο.
Ανεκτίμητοι οι θησαυροί που θα λάμπουν με την παρουσία και την ιστορική τους αξία στο GEM, με πολλά από τα εκθέματα να έχουν ήδη μεταφερθεί από το Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου.
Ετοιμάσου λοιπόν να δεις από κοντά, μέσα σε δυο αποκλειστικές αίθουσες, τη χρυσή μούμια του Τουταγχαμών, ενώ για πρώτη φορά θα εκτεθούν προς κοινή θέα, οι προσωπικοί θησαυροί, 5000 στον αριθμό, του θρυλικού βασιλιά της Αιγύπτου.
Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του Grand Egyptian Museum
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα