Χαϊδελβέργη. Ναι, είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης

Δυστυχώς καμιά, μα καμιά φωτογραφία, έστω κι αν έχει την υπογραφή του πιο διακεκριμένου φωτογράφου, δεν μπορεί να αποτυπώσει την ομορφιά της Χαϊδελβέργης. Ρομαντική, εντυπωσιακή με κάθε σημασία της λέξης, καταπράσινη ως εκεί που βλέπουν τα μάτια σου, εκστασιάζει τον κάθε επισκέπτη με τα καλοδιατηρημένα, άψογα συντηρημένα σπίτια, αρχοντικά και ιστορικά μνημεία.

Στη μέση της, ο ποταμός Νάκαρ και στις όχθες του μονοπάτια για τους λάτρεις της φύσης, όπως το περιβόητο Philosopher’s Walk που θα σε ανεβάσει στο βουνό (μέτριας δυσκολίας) για να απολαύσεις τη θέα του εντυπωσιακού Παλατιού της Χαϊδελβέργης που δεσπόζει της πόλης.

Η παλιά πέτρινη γέφυρα (Karl Theodor Bridge) θες, δε θες θα σε κρατήσει αρκετή ώρα εκεί για να πάρεις άφθονα πλάνα από την πόλη, πριν περπατήσεις τα γραφικά δρομάκια της Παλιάς Πόλης (Altstadt) ή επισκεφτείς τις εντυπωσιακές της πλατείες, όπως την Marktplatz.

Σαν φτάσεις εκεί θα αντιληφθείς ότι από εκεί ξεκινά ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς πεζόδρομους (1.6 Km) με ιστορικά ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, καταστήματα ρουχισμού και όχι μόνο. Από την πλατεία μπορείς επίσης να πάρεις τον οδοντωτό για να ανέβεις στο Παλάτι της πόλης ή αν σου αρέσει ο περίπατος, σε ενημερώνω ότι δε θα σου πάρει περισσότερο από 10 λεπτά (μέτρια δυσκολία).

Για ρομαντικό δείπνο, έχω να σου προτείνω κάτι πολύ εντυπωσιακό, έως μοναδικό και αυτό είναι το εστιατόριο Patria, το οποίο είναι ένα ρουστίκ καραβάκι που εξυπηρετεί τις ανάγκες του πεντάστερου ξενοδοχείου House of Hutter. Μια εμπειρία, με πρωταγωνιστή το ποτάμι, ολάκερη την θέα της πόλης – σκέτη μαγεία κατά το σούρουπο – και φυσικά την ιταλική κουζίνα.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Από σήμερα και για 4 μέρες, Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου, με ελεύθερη είσοδο

Η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Νότιας Λευκωσίας-Ιδαλίου διοργανώνει φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου στο δημοτικό αμφιθέατρο. Τέσσερις ημέρες με τέσσερις οικογενειακές ταινίες  από την Δευτέρα 22 Ιουλίου