Έκθεση γλυπτικής στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά από τον καλλιτέχνη Νίκο Πετούση

Ο καλλιτέχνης Νίκος Πετούσης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο «Πρωταρχική Νήσος» από τις 8  μέχρι τις 23 Μαρτίου 2024, στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα διεξαχθούν την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 19.00

Λίγα λόγια για την έκθεση

Μία σειρά γλυπτών εμπνευσμένα από την νήσο που αναδύθηκε μέσα από τις τιτανικές δυνάμεις, που έχουν σχέση με την κίνηση του φλοίου της γης στα βάθη του ωκεανού της αρχαίγωνης θάλασσας της Τιτιήδος. Στην έκθεση παρουσιάζονται 35 επικαθήμενα και επιτοίχια γλυπτά με επίπεδα, γραμμές, σχήματα και φόρμες, απο ασβεστόλιθος, πουροπετρα, και αργιλικά πετρώματα.

Βιογραφικό καλλιτέχνη

Ο Νίκος Πετούσης γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1961. Τέλειωσε την Τεχνική Σχολή. Έζησε στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια όπου ασχολήθηκε με το σχέδιο και κατασκευή καλλιτεχνικού κοσμήματος.Με τη γλυπτική ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια. Την  πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο “Λιθοδομές” παρουσίασε στην  γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα το 2022 και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις.Έργα του βρίσκονται σε συλλογές στην Κύπρο και στο εξωτερικό. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού